26/01/2023 26/01/2023 Σε μια σειρά από ποιμαντικές δραστηριότητες πορέβη ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος το τριήμερο 20 έως 22 Ιανουαρίου. Στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, με την παρουσία του Διοικητή και του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της Πτέρυγας. Ο Σεβασμιώτατος...
26 Ιανουαρίου, 2023 - 10:55
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2023 - 10:59

Ποιμαντικές και Λειτουργικές δραστηριότητες του Μητροπολίτη Θηβών

Διαδώστε:
Ποιμαντικές και Λειτουργικές δραστηριότητες του Μητροπολίτη Θηβών

Σε μια σειρά από ποιμαντικές δραστηριότητες πορέβη ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος το τριήμερο 20 έως 22 Ιανουαρίου.

Στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023, με την παρουσία του Διοικητή και του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της Πτέρυγας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, υγεία και δύναμη στο έργο τους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεώργιο ευλόγησε τη βασιλόπιτα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Σχηματαρίου.

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος μετέβη στη Λαμία, όπου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου συμμετείχε συμπροσευχόμενος στον πανηγυρικό Εσπερινό για τον πρώτο επίσημο εορτασμό της μνήμης του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, του οποίου το άφθορο ιερό σκήνωμα είχε μεταφερθεί από την Ιερά Μονή Αγάθωνος στο Μητροπολιτικό Ναό Λαμίας προς ευλογία των πιστών και προσκύνηση.

Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023 ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος παρέστη συμπροσευχόμενος στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στο Ζακχαίο της ευαγγελικής περικοπής τονίζοντας τη μετάνοια του Ζακχαίου και τη μεγάλη του πίστη στο Θεό.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Συλλόγου Συνταξιούχων Εμπόρων Λιβαδειάς “Ο Άγιος Ρηγίνος”. Ενώ, το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Σε όλους ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καλή χρονιά με υγεία και δύναμη.

Φωτογραφίες από την Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων