24/03/2023 24/03/2023 Στην ενίσχυση του πνευματικού αγώνα στο υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος κατά την ποιμαντική και Λειτουργική δραστηριότητά του στην Δ΄ Εβδομάδα των Νηστειών. Παρακάτω δείτε το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Θηβών: Την Πέμπτη 23 Μαρτίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων...
24 Μαρτίου, 2023 - 13:01
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2023 - 12:47

Ποιμαντική και Λειτουργική δραστηριότητα του Μητροπολίτη Θηβών την Δ΄ Εβδομάδα των Νηστειών

Διαδώστε:
Ποιμαντική και Λειτουργική δραστηριότητα του Μητροπολίτη Θηβών την Δ΄ Εβδομάδα των Νηστειών

Στην ενίσχυση του πνευματικού αγώνα στο υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος κατά την ποιμαντική και Λειτουργική δραστηριότητά του στην Δ΄ Εβδομάδα των Νηστειών.

Παρακάτω δείτε το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Θηβών:

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο χωριό Άγιος Βλάσιος. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο η Εκκλησία μας πάντα αλλά και την Γ΄ Κυριακή των Νηστειών προβάλλει προς προσκύνηση, ώστε να πάρουν δύναμη και να ενισχυθούν οι πιστοί στον αγώνα τους τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή.

Ακόμη, ευχήθηκε να συνεχίσουμε και να εντατικοποιήσουμε τον πνευματικό μας αγώνα το υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής ώστε να δεχτούμε στην καρδιά μας και στη ζωή μας τον Αναστημένο Κύριο.

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ενάτη και τον Εσπερινό της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Οινόης, που τελέστηκε νωρίς το απόγευμα. Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος καθ’ οδόν προς την Πύλη Δερβενοχωρίων, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων, όπου προσκύνησε στον τάφο του μακαριστού Επισκόπου Τανάγρας κυρού Πολυκάρπου και ευχήθηκε στην αδελφότητα της Μονής καλό υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Πύλη, όπου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, με την συμμετοχή των πιστών της ενορίας. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο νόημα και τη σημασία της τέλεσης της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαρτίου 2023 ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος παρευρέθηκε στην εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Λεβαδείας, όπου μίλησε ο καθηγητής Γλωσσολογίας κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης με θέμα: “Ο κόσμος μου είναι η γλώσσα μου”. Ο Σεβασμιώτατος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στον πλούτο της ελληνικής γλώσσας και τη σημασία της στη ζωή των ανθρώπων, στην επικοινωνία, στη σκέψη, στον πολιτισμό, στο χθες, το σήμερα και το αύριο. Επίσης, συνεχάρη τον κ. καθηγητή και τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων