30/05/2020 30/05/2020 Στην ολοκλήρωση ενός πολύ όμορφου παρεκκλησίου, αφιερωμένου στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, έφτασε λίγο πριν την γιορτή του Αγίου ένας πολίτης στα Βάγια Βοιωτίας, με αφορμή ένα προσωπικό του θαυμαστό βίωμα. Ο κ. Βαγγέλης Παπαλουκάς ξεκίνησε να χτίζει το εκκλησάκι προς τιμήν του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου το 2015 και το τελείωσε φέτος, όμως λόγω κορωνοϊού...
30 Μαΐου, 2020 - 18:11
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2020 - 18:14

Πώς χτίστηκε το εκκλησάκι του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου

Διαδώστε:
Πώς χτίστηκε το εκκλησάκι του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου

Στην ολοκλήρωση ενός πολύ όμορφου παρεκκλησίου, αφιερωμένου στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, έφτασε λίγο πριν την γιορτή του Αγίου ένας πολίτης στα Βάγια Βοιωτίας, με αφορμή ένα προσωπικό του θαυμαστό βίωμα. Ο κ. Βαγγέλης Παπαλουκάς ξεκίνησε να χτίζει το εκκλησάκι προς τιμήν του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου το 2015 και το τελείωσε φέτος, όμως λόγω κορωνοϊού δεν πρόλαβε να κάνει τα θυρανοίξια και να το δει να γιορτάζει κανονικά.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αφορμή για το χτίσιμο του ναού ήταν κάποια όνειρα, που έβλεπε επί ένα μήνα με τον Άγιο, «ο οποίος αρχικά εμφανιζόταν ως σκιά, ενώ μετέπειτα έδειξε και το πρόσωπό του». «Ένας νεαρός άγιος, που μου εμφανιζόταν σαν να ζητούσε κάτι από μένα», λέει στο πρακτορείο «Ορθοδοξία» ο κύριος Παπαλουκάς και συνεχίζει: «Με πήγαινε στο σημείο, όπου βρίσκεται τώρα η εκκλησία, και μετά ξύπναγα. Έψαξα στο Αγιολόγιο της εκκλησίας να βρω ποιος ήταν κι όταν έφτασα στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο κατάλαβα ότι ήταν εκείνος. Έτσι αποφάσισα να χτίσω το εκκλησάκι κι απ’ όταν ξεκίνησα την ανέγερση δεν τον ξαναείδα», αποκαλύπτει ο κ. Παπαλουκάς, προσθέτοντας: «Προηγουμένως δεν γνώριζα καν την ύπαρξη αυτού του Αγίου. Ό,τι έχει γίνει, ό,τι λιθαράκι έχει μπει σε αυτή την εκκλησία, σε κάθε πρόβλημα που είχα, μόλις σκεφτόμουνα τον Άγιο μου έδινε τη λύση. Τώρα πηγαίνω συνέχεια στο Προκόπι Ευβοίας, όπου βρίσκεται ολόκληρο το σκήνωμά του».

Δείτε το βίντεο, όπου ο κ. Παπαλουκάς διηγείται στο permissos.gr πώς ακριβώς έγιναν τα πράγματα.

Σχετικά με το νέο παρεκκλήσι, ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας Βαγίων της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία εξαίρει την πρωτοβουλία της οικογένειας Παπαλουκά:

«Oταν ο Απόστολος Παύλος έφθασε στην Αθήνα διαπίστωσε ότι ολόκληρη η πόλις ήταν γεμάτη από ιερά, τόπους δηλαδή λατρείας .Ανάμεσα σε αυτούς και ο χώρος της αναζήτησης του Αληθινού Θεού.

Από αυτό πήρε αφορμή και μίλησε στους ειδωλολάτρες Αθηναίους για την Πίστη στον Εσταυρωμένο και Αναστάντα.

Δείγμα ευλάβειας και προσήλωσης στα ιερά και τα όσια αποτελεί και η ύπαρξη τόπων Λατρείας οι οποίοι με την φροντίδα φιλαγίων πιστών αποτελούν φάρους πνευματικούς και σημεία αναφοράς για όλους.

Ένας τέτοιος χώρος εδώ και χρόνια υπάρχει στην είσοδο των Βαγίων σαν να υποδέχεται τον επισκέπτη και να τον πληροφορεί για την αγάπη των κατοίκων για την ορθόδοξη πίστη και ζωή.

Η οικογένειά Παπαλουκά είχε την έμπνευση και την όμορφη πρωτοβουλία να ανεγείρει έναν Ναό στο όνομα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου του Νέου Ομολογητού.

Έναν ναός κόσμημα φροντισμένος, περιποιημένος και με γούστο κεκοσμημένος που αναμένει την τελετή των Θυρανοιξίων, για να αποδοθεί στην Λατρεία».

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τα θυρανοίξια πιθανότατα θα γίνουν μέσα στο καλοκαίρι, είτε Ιούνιο, είτε Ιούλιο, αναλόγως και με τη χαλάρωση των μέτρων για την πρόληψη της πανδημίας.

 

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: permissos.gr

Συμπληρωματικές πληροφορίες: Ευγενία Δίτσα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων