06/02/2024 07/02/2024 Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς τελέστηκε το ετήσιο Μνημόσυνο του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Πιλάτη το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος πλαισιούμενος από ιερείς των Μητροπόλεων Καρυστίας, Χαλκίδος και Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, και με τη συμμετοχή πολλών πιστών, ενοριτών και πνευματικών...
06 Φεβρουαρίου, 2024 - 20:56
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2024 - 0:37

Σάββατο και Κυριακή ΙΕ΄ Ματθαίου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Σάββατο και Κυριακή ΙΕ΄ Ματθαίου στην Ιερά Μητρόπολη Θηβών

Στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Δροσιάς τελέστηκε το ετήσιο Μνημόσυνο του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Δημητρίου Πιλάτη το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος πλαισιούμενος από ιερείς των Μητροπόλεων Καρυστίας, Χαλκίδος και Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, και με τη συμμετοχή πολλών πιστών, ενοριτών και πνευματικών παιδιών του μακαριστού ιερέα.

Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το ευαγγελικό ανάγνωσμα της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου και αναφέρθηκε στον Άγιο Συμεών, ο οποίος αξιώθηκε να κρατήσει τον Χριστό στην αγκαλιά του και τον οποίο τιμά η Εκκλησία την 3η Φεβρουαρίου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Υψηλάντη τέλεσε την εξόδιο ακολουθία της μακαριστής μοναχής Συγκλητικής, πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος, γυναικείες αδελφότητες, τους κατά σάρκα συγγενείς της μακαριστής μοναχής, τους τοπικούς άρχοντες και πολλούς πιστούς που γνώριζαν και συνδέονταν με τη μακαριστή μοναχή.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη μακαριστή μοναχή και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή της και να δίνει δύναμη και ενίσχυση στους οικείους της και όσους τη γνώριζαν και συνδέονταν μαζί της. Στη συνέχεια ακολούθησε η ταφή της μακαριστής μοναχής στην Ιερά Μονή.

Το πρωί της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σκριπούς Ορχομενού, στο τέλος της οποίας διαβάστηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος περί γάμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννη Τζαβάρα, πατέρα του Δημάρχου Ορχομενού και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του και να δίνει δύναμη και παρηγορία στους οικείους του.

Το απόγευμα της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αγρυπνίας, που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Κορωνείας για την εορτή της Αγίας Αγάθης.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε σε Σταυροφόρο- οικονόμο τον π. Βασίλειο Κουνάβη, εκπαιδευτικό-Χημικό Μηχανικό και άμισθο κληρικό που υπηρετεί στην Ενορία της Οινόης. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα μίλησε για την Αγία Αγάθη και στο πως μας διδάσκει η ζωή των μαρτύρων και ευχήθηκε στην οσιολογιωτάτη Γερόντισσα Αγάθη της Ιεράς Μονής για την ονομαστική της εορτή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων