25/06/2020 25/06/2020 Η εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου τιμήθηκε χθες, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020. Την Τρίτη το απόγευμα στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Πέτρας τελέσθηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα μίλησε για την πίστη του Προφήτη Ζαχαρία. Και αναφερόμενος στο τροπάριο: «Ὁ ἐκ κοιλίας μητρὸς...
25 Ιουνίου, 2020 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2020 - 16:43

Ο Μητροπολίτης Θηβών στη Μονάδα Καυσίμων Αλιάρτου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών στη Μονάδα Καυσίμων Αλιάρτου

Η εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου τιμήθηκε χθες, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020. Την Τρίτη το απόγευμα στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Πέτρας τελέσθηκε Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα μίλησε για την πίστη του Προφήτη Ζαχαρία. Και αναφερόμενος στο τροπάριο: «Ὁ ἐκ κοιλίας μητρὸς ἁγιασθείς, καὶ τῆς προφητείας δεξάμενος τὸ πλήρωμα, σήμερον ἐκ στείρας γεγέννηται, τοῦ Κυρίου τὴν ἔλευσιν κηρύττων τρανῶς· Μετανοεῖτε· ἤγγικε γὰρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν» αναφέρθηκε στη σημασία της μετάνοιας, την οποία κήρυττε ο Ιωάννης ο Πρόδρομος, τονίζοντας ότι ο Θεός είναι μια αγκαλιά που δέχεται κάθε μετανοούντα.

Το πρωί της Τετάρτης ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη Μονάδα Καυσίμων Αλιάρτου, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητή της Μονάδας, όπου τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο Ιωάννου του Προδρόμου. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο Διοικητή και στο προσωπικό της Μονάδας πλούσιες τις πρεσβείες του Τιμίου Προδρόμου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων