03/06/2022 03/06/2022 Τους στοχασμούς του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εξέδωσε με γραπτό κείμενό του ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. ‘”Ολοι μας να κάνουμε μια νέα αρχή, ώστε να μην μετατραπεί ο κόσμος μας σε ένα αποθετήριο απορριμμάτων”, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος. “Η υπερβολική μόλυνση και ρύπναση του περιβάλλοντος και η αλόγιστη κατάχρηση του φυσικού...
03 Ιουνίου, 2022 - 13:58

Στοχασμοί του Μητροπολίτη Θηβών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Διαδώστε:
Στοχασμοί του Μητροπολίτη Θηβών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Τους στοχασμούς του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εξέδωσε με γραπτό κείμενό του ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. ‘”Ολοι μας να κάνουμε μια νέα αρχή, ώστε να μην μετατραπεί ο κόσμος μας σε ένα αποθετήριο απορριμμάτων”, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

“Η υπερβολική μόλυνση και ρύπναση του περιβάλλοντος και η αλόγιστη κατάχρηση του φυσικού πλούτου με διάθεση απληστίας, έχει προκαλέσει ένα οξύτατο πρόβλημα της εποχής μας, το οικολογικό, το οποίο συνίσταται κυρίως στην απειλή εξάντλησης των φυσικών πόρων και στην μετατροπή της γης σε νεκρό πλανήτη”, αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε έκκληση να συμπεριφερόμαστε φιλικά προς το περιβάλλον: “Η ταπεινή μου ευχή είναι να ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας και να συμπεριφερόμαστε, υπεύθυνα και φιλικά προς τον κόσμο της Δημιουργίας στηριζόμενοι πάντοτε στην αληθή παράδοση και Θεολογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, που μας προφυλάσσει από τις υπερβολές και τις καταχρήσεις, εις βάρος του κόσμου που μας περιβάλει. Σας παρακαλώ, λοιπόν και σας προτρέπω, όλοι μας να κάνουμε μια νέα αρχή, ώστε να μην μετατραπεί ο κόσμος μας σε ένα αποθετήριο απορριμμάτων!”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων