25/02/2020 25/02/2020 Συλλείτουργο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου μετά του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, όπου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έγινε η χειροτονία εις πρεσβύτερον του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης π. Πολυκάρπου Κάστιζα, ο...
25 Φεβρουαρίου, 2020 - 19:18
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2020 - 19:04

Συλλείτουργο μετά χειροτονίας

Διαδώστε:
Συλλείτουργο μετά χειροτονίας

Συλλείτουργο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου μετά του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης, όπου κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας έγινε η χειροτονία εις πρεσβύτερον του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης π. Πολυκάρπου Κάστιζα, ο οποίος κατάγεται εκ της πόλεως των Θηβών.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος, ενώ στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο οποίος και χειροτόνησε τον π. Πολύκαρπο.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο για την πρόσκληση να συμμετάσχει στη χειροτονία και ευχήθηκε  στον π. Πολύκαρπο καλή ιερωσύνη, να ριζώσει στο γεώργιον του Κυρίου, να καρποφορήσει στην Εκκλησία με έργα αγαθά και να γίνει μιμητής της ζωής του ενδόξου Ιερομάρτυρος Αγίου Πολυκάρπου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος χειροθέτησε σε αρχιμανδρίτη τον νεοχειροτονηθέντα π. Πολύκαρπο.

Να σημειωθεί ότι στη χειροτονία συμμετείχαν ιερείς και πολλοί πιστοί της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, οι οποίοι έσπευσαν στον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης Άγιο Δημήτριο για να ευχηθούν στον π. Πολύκαρπο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων