23/08/2022 23/08/2022 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σε τέσσερα ιστορικά προσκυνήματα της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.  Ειδικότερα, τα Εννιάμερα της Παναγίας εορτάσθηκαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Σκριπούς Ορχομενού, στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ, στην Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θηβών. Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος το βράδυ της...
23 Αυγούστου, 2022 - 14:05
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2022 - 14:38

Τα Εννιάμερα της Παναγίας σε 4 ιστορικά προσκυνήματα της Ι.Μ Θηβών και Λεβαδείας (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τα Εννιάμερα της Παναγίας σε 4 ιστορικά προσκυνήματα της Ι.Μ Θηβών και Λεβαδείας (ΦΩΤΟ)

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε σε τέσσερα ιστορικά προσκυνήματα της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας η Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

 Ειδικότερα, τα Εννιάμερα της Παναγίας εορτάσθηκαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Σκριπούς Ορχομενού, στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ, στην Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης και στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θηβών.

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος το βράδυ της Δευτέρας 22 Αυγούστου 2022 χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Θηβών, με την συμμετοχή κληρικών της περιοχής και του θηβαϊκού λαού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Παναγία.

Με το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στους δρόμους της πόλης.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην προσφορά της Παναγίας στην ανθρωπότητα, η οποία δεν εγκατέλειψε τον κόσμο μετά την κοίμησή της, αλλά είναι κοντά μας και μας στηρίζει με τις μεσιτείες της στον Υιό Της και Θεό μας.

Το πρωί της Τρίτης 23 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ με την συμμετοχή πλήθος προσκυνητών.

Στον ολάνθιστο αύλειο χώρο της Μονής, όπου έγινε η αρτοκλασία, ο ιεράρχης μιλώντας προς τους πιστούς αναφέρθηκε στην Παναγία, η οποία ήρε την αρά της Εύας και έγινε η δεύτερη Εύα, αφού δέχτηκε να σαρκωθεί μέσα της ο Υιός και Λόγος του Θεού, ο Σωτήρας και Λυτρωτής του κόσμου Ιησούς Χριστός.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Ξένη και τη συνοδεία της, που φροντίζει το όμορφο αυτό Μοναστήρι του Παρνασσού, και ευχήθηκε σε όλους τους προσκυνητές Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων