16/05/2022 16/05/2022 Το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού π. Δημητρίου Αργυρίου, τέως Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας, όπου και διηκόνησε για 50 έτη. Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ....
16 Μαΐου, 2022 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 16/05/2022 - 13:58

Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστού π. Δημητρίου Αργυρίου

Διαδώστε:
Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μακαριστού π. Δημητρίου Αργυρίου

Το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του μακαριστού π. Δημητρίου Αργυρίου, τέως Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λεβαδείας, όπου και διηκόνησε για 50 έτη.

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, και με τη συμμετοχή ιερέων της Μητρόπολης Θηβών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, ο οποίος μίλησε για τις Μυροφόρες γυναίκες και την Ανάσταση του Χριστού, ενώ αναφέρθηκε και στον μακαριστό π. Δημήτριο, τον οποίο, όπως είπε, γνώρισε το 1988 αναφέροντας ότι ήταν υπόδειγμα κληρικού με γνήσιο ιερατικό ήθος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία οι Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς τέλεσαν το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του π. Δημητρίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος αναφέρθηκε στον μακαριστό π. Δημήτριο και την συνεργασία τους ως Επίσκοπος αλλά και όταν ήταν Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά και ευχήθηκε ο Θεός να αναπαύει την εκλεκτή ψυχή του και να δίνει δύναμη και παρηγοριά στην οικογένειά του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων