28/06/2022 28/06/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τέλεσε ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Κορωνείας, με την συμπλήρωση δεκατεσσάρων ετών από την εις Επίσκοπον χειροτονία του, ευχαριστώντας τον Τριαδικό Θεό για τις ευεργεσίες Του στην ταπεινότητά του και επικαλούμενος τις πρεσβείες προς τον Κύριο...
28 Ιουνίου, 2022 - 18:51
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2022 - 21:05

Θεία Λειτουργία για την 14η Επέτειο Χειροτονίας του Μητροπολίτη Θηβών

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία για την 14η Επέτειο Χειροτονίας του Μητροπολίτη Θηβών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος τέλεσε ευχαριστήρια Θεία Λειτουργία την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Κορωνείας, με την συμπλήρωση δεκατεσσάρων ετών από την εις Επίσκοπον χειροτονία του, ευχαριστώντας τον Τριαδικό Θεό για τις ευεργεσίες Του στην ταπεινότητά του και επικαλούμενος τις πρεσβείες προς τον Κύριο του προστάτη του Οσίου Λουκά και όλων των εν Βοιωτία διαλαμψάντων Αγίων.

Συμπροσευχόμενοι στη Θεία Λειτουργία ενώνοντας τις προσευχές τους με τον Ποιμενάρχη τους ήταν κληρικοί της Μητροπόλεως, Ηγούμενοι, Γερόντισσες, μοναχοί και μοναχές από τα Μοναστήρια, πνευματικά παιδιά του Σεβασμιωτάτου, συνεργάτες του και πιστοί, οι οποίοι εξέφρασαν τον σεβασμό και την αγάπη τους προς τον Σεβασμιώτατο και του ευχήθηκαν υγεία, μακροημέρευση και δύναμη στο πολυεύθυνο έργο του.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πανοσ. αρχιμ. π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στους Αγίους Αναργύρους Κύρο και Ιωάννη, των οποίων την ανακομιδή των λειψάνων τιμά σήμερα η Εκκλησία, και ευχήθηκε εκ μέρους όλων των παρισταμένων στον Σεβασμιώτατο.

Προ της απόλυσης έλαβε το λόγο ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία των αγίων στη ζωή της Εκκλησίας μας και των πιστών, τόνισε ότι πρέπει να ακολουθούμε πιστά τα διδάγματα της Εκκλησίας και να αποφεύγουμε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται την πίστη μας. Τέλος, ανέφερε ότι κάθε άνθρωπος έχει στη ζωή του σημαντικούς σταθμούς και για εκείνον η επέτειος της χειροτονίας του εις Επίσκοπον είναι σημαντική. Ευχαρίστησε τους παρισταμένους για την προσευχητική παρουσία τους και όσους εκδήλωσαν όλες αυτές τις μέρες την αγάπη τους προς το πρόσωπό του με αφορμή την 14η επέτειο της χειροτονίας του και παρακάλεσε όλους να προσεύχονται για την ελαχιστότητά του, ώστε με τη χάρη του Τριαδικού Θεού να συνεχίζει τη διακονία του.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές όλων κατά τη διανομή του αντιδώρου και προσφέρθηκε από την Οσιωτάτη Γερόντισσα Αγάθη το καθιερωμένο μοναστηριακό κέρασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων