08/06/2021 08/06/2021 Την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Δομβραίνας. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο θαύμα της θεραπείας του τυφλού, τονίζοντας πως ο Χριστός είναι “τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, τὸ φωτίζον καὶ ἁγιάζον πάντα ἄνθρωπον ἐρχόμενον εἰς τὸν κόσμον”....
08 Ιουνίου, 2021 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2021 - 11:59

Θηβών Γεώργιος: Αμφισβητίες υπάρχουν και σήμερα

Διαδώστε:
Θηβών Γεώργιος: Αμφισβητίες υπάρχουν και σήμερα

Την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λιβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Δομβραίνας.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο θαύμα της θεραπείας του τυφλού, τονίζοντας πως ο Χριστός είναι “τὸ φῶς τὸ ἀληθινόν, τὸ φωτίζον καὶ ἁγιάζον πάντα ἄνθρωπον ἐρχόμενον εἰς τὸν κόσμον”.

Ανέφερε ότι όπως τότε υπήρχαν αμφισβητίες του θαύματος του τυφλού έτσι υπάρχουν και σήμερα, ειδικά με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και των Μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο καθένας αμφισβητεί καθετί και μέσα στην Εκκλησία και άκριτα διαδίδει οτιδήποτε. Και τόνισε πως αν θέλουμε πραγματικά να έχουμε το φως μας και να ζούμε στο φως θα πρέπει να ακολουθήσουμε Εκείνον που είναι το αληθινό Φως.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την μακαριστή Ευφροσύνη Πορτελάνου, της οποίας τέλεσε το μνημόσυνο στο τέλος της Θ. Λειτουργίας, μητέρας του συμφοιτητή και αδελφικού του φίλου κ. Σταμάτη Πορτελάνου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία καταγόταν από τη Δομβραίνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων