15/06/2021 15/06/2021 Μήνυμα για τη χθεσινή ημέρα, η οποία ήταν αφιερωμένη στον εθελοντή αιμοδότη, έστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος. “Η αιμοδοσία είναι κάτι τόσο ασήμαντο αλλά και ταυτοχρόνως τόσο σημαντικό. Διότι χωρίς να ζημιώσει κανείς τη δική του ζωή, πόσο μπορεί να ωφελήσει τη ζωή του άλλου!”, αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος. Αναλυτικά...
15 Ιουνίου, 2021 - 15:06
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2021 - 14:22

Θηβών Γεώργιος: Η αιμοδοσία ωφελεί τη ζωή του άλλου

Διαδώστε:
Θηβών Γεώργιος: Η αιμοδοσία ωφελεί τη ζωή του άλλου

Μήνυμα για τη χθεσινή ημέρα, η οποία ήταν αφιερωμένη στον εθελοντή αιμοδότη, έστειλε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος.

“Η αιμοδοσία είναι κάτι τόσο ασήμαντο αλλά και ταυτοχρόνως τόσο σημαντικό. Διότι χωρίς να ζημιώσει κανείς τη δική του ζωή, πόσο μπορεί να ωφελήσει τη ζωή του άλλου!”, αναφέρει, μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Αναλυτικά το μήνυμα:

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη (σ.σ. 14 Ιουνίου) οφείλουμε να τιμήσουμε κάθε άνθρωπο, ο οποίος κινούμενος από το κίνητρο της αλληλεγγύης προσφέρει το πιο πολύτιμο δώρο ζωής στον συνάνθρωπό του που έχει ανάγκη αφιερώνοντας 10 λεπτά από το χρόνο του. 

Δίνοντας αίμα, σώζεται μία ανθρώπινη ζωή. Ο ίδιος ο Ιησούς, ο σωτήρας όλων, έδωσε το αίμα του εκούσια για την λύτρωση του ανθρώπινου γένους.

Η αιμοδοσία δεν αποτελεί αδήριτη ανάγκη από τον αιμοδότη αλλά ούτε και αμείβεται. Αυτή η επιλογή ελευθερίας και η πράξη ανιδιοτελούς σκοπού όσον αφορά το χρηματικό κέρδος αποτελεί μέρος της πίστης μας, της χριστιανικής Αλήθειας. Είναι τιμή του κάθε ανθρώπου να σέβεται το είδος του και να παραδειγματίζεται από τον Λυτρωτή Χριστό εκτελώντας θεάρεστα έργα.

Ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια στο ανθρώπινο είδος, ο αλτρουισμός, η ελπίδα και χαρά για ζωή είναι απόρροια της πίστης προς το Θεό και μπορεί να εκφραστεί μέσα από απλές καθημερινές πράξεις. Η αιμοδοσία είναι κάτι τόσο ασήμαντο αλλά και ταυτοχρόνως τόσο σημαντικό. Διότι χωρίς να ζημιώσει κανείς τη δική του ζωή, πόσο μπορεί να ωφελήσει τη ζωή του άλλου!

Η εθελοντική αιμοδοσία προτάσσεται από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας ως μέγιστη ωφέλεια για τους νοσούντες που χρειάζονται στήριξη αλλά και τους αιμοδότες που πραγματικά στηρίζουν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων