08/04/2024 08/04/2024 Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου, το αήττητο τρόπαιο, που προβάλλει η Εκκλησία στο μέσον της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, για να πάρουν δύναμη και να...
08 Απριλίου, 2024 - 17:31
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2024 - 16:38

Θηβών Γεώργιος: Η νηστεία δεν είναι μόνο αποχή από το φαγητό, αλλά αποχή από τα πάθη

Διαδώστε:
Θηβών Γεώργιος: Η νηστεία δεν είναι μόνο αποχή από το φαγητό, αλλά αποχή από τα πάθη

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Πέρα Χωρίου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό του Κυρίου, το αήττητο τρόπαιο, που προβάλλει η Εκκλησία στο μέσον της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, για να πάρουν δύναμη και να ενισχυθούν οι πιστοί στον πνευματικό τους αγώνα.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην πνευματική άσκηση και νηστεία, τονίζοντας ότι η νηστεία δεν είναι μόνο αποχή από το φαγητό, αλλά αποχή από τα πάθη.

Το εσπέρας της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Μεγάλης Παναγίας – Αγίου Δημητρίου Θηβών. Στον Κατανυκτικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ταλαντίου κ. Επιφάνιος, πλαισιούμενος από τους κληρικούς της πόλεως.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Επιφάνιος, ο οποίος αναφέρθηκε στη χάρη του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος από ξύλο κατάρας έγινε ξύλο σωτηρίας, αλλά και στο σταυρό που σηκώνει ο κάθε άνθρωπος, επισημαίνοντας ότι έχουμε διδαχθεί πως να κάνουμε το σταυρό μας αλλά όχι πως να σηκώνουμε το σταυρό μας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος καλωσόρισε με θερμά λόγια τον Θεοφιλέστατο κ. Επιφάνιο στην ιστορική πόλη των Θηβών και στη Μητρόπολή μας, αναφέρθηκε στην πολύχρονη φιλία τους και του ευχήθηκε υγεία και έτη πολλά.

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στη Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Δροσιάς.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων