04/01/2024 04/01/2024 Το πρωί του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο με τη συμπλήρωση έντεκα ετών από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη), πνευματικού πατρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου. Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος...
04 Ιανουαρίου, 2024 - 14:28
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2024 - 14:05

Θηβών Γεώργιος: Ο Χριστουπόλεως κυρός Πέτρος ήταν άνθρωπος αγάπης και προσφοράς

Διαδώστε:
Θηβών Γεώργιος: Ο Χριστουπόλεως κυρός Πέτρος ήταν άνθρωπος αγάπης και προσφοράς

Το πρωί του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου 2023 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο με τη συμπλήρωση έντεκα ετών από την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Χριστουπόλεως κυρού Πέτρου (Δακτυλίδη), πνευματικού πατρός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου.

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Σταύρος Γούλας, Εφημέριος του Ιερού Ναού Προφήτου Ηλιού Αγίας Παρασκευής Αττικής, ο οποίος ήταν Διάκονος του μακαριστού π. Πέτρου και συνδεόταν μαζί του και ο Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού π. Αθανάσιος Κώτσου, με τη συμμετοχή πνευματικών τέκνων του μακαριστού Μητροπολίτη και πιστών που τον γνώριζαν και συνδέονταν μαζί του.

Το Μνημόσυνο τέλεσε ο Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος συμπαραστατούμενος από τους ανωτέρω ιερείς. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην προτροπή του Αποστόλου Παύλου στην προς Εβραίους Επιστολή: “Μνημονεύετε τῶν ἡγουμένων ὑμῶν, οἵτινες ἐλάλησαν ὑμῖν τόν λόγον τοῦ Θεοῦ, ὧν ἀναθεωροῦντες τήν ἔκβασιν τῆς ἀναστροφῆς μιμεῖσθε τήν πίστιν” και συνέδεσε το λόγο του Αποστόλου Παύλου με το μακαριστό Μητροπολίτη, ο οποίος ήταν άνθρωπος αγάπης και προσφοράς στην Εκκλησία και τους ανθρώπους και με βαθιά πίστη στο Θεό. Επίσης, εξέφρασε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη του για το μακαριστό Γέροντά του, για την αγάπη, τη στήριξη και τις πολλαπλές ευεργεσίες προς το πρόσωπό του και ευχήθηκε στους πιστούς να έχουν την ευχή του Γέροντα μιμούμενοι την αγάπη που είχε προς όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων