11/05/2022 11/05/2022 Στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου και ενδόξου Οσιομάρτυρα Νικολάου του εν Βουνένοις, στον τόπο που ασκήτευσε, μαρτύρησε και ευρίσκεται ο τάφος Του, στα Βούνενα Θεσσαλίας, συμμετείχε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου. Στον θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, αναφέρθηκε στις αρετές...
11 Μαΐου, 2022 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2022 - 14:04

Θηβών Γεώργιος: Οι αρετές του Αγ. Νικολάου οδοδείκτες σωστής πορείας ζωής για όλους τους χριστιανούς

Διαδώστε:
Θηβών Γεώργιος: Οι αρετές του Αγ. Νικολάου οδοδείκτες σωστής πορείας ζωής για όλους τους χριστιανούς

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου και ενδόξου Οσιομάρτυρα Νικολάου του εν Βουνένοις, στον τόπο που ασκήτευσε, μαρτύρησε και ευρίσκεται ο τάφος Του, στα Βούνενα Θεσσαλίας, συμμετείχε ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, κατόπιν πρόσκλησης του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου. Στον θείο λόγο του ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, αναφέρθηκε στις αρετές Αγίου Νικολάου, “την ταπείνωση, την υπακοή και την ακτημοσύνη, αρετές οι οποίες δεν αφορούν μόνο στους μοναχούς, αλλά αποτελούν οδοδείκτες σωστής πορείας ζωής για όλους τους χριστιανούς”.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 8 Μαΐου 2022, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου στα Βούνενα χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου, Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου και του Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Γεωργίου. Μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της Εικόνας και των λειψάνων του Αγίου, με την συμμετοχή πλήθους πιστών.

Την Δευτέρα 9 Μαΐου τελέστηκε Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Γεωργίου και συλλειτουργούντων των ως άνω Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο Νικόλαο και τις αρετές Του, την ταπείνωση, την υπακοή και την ακτημοσύνη, αρετές οι οποίες δεν αφορούν μόνο στους μοναχούς, αλλά αποτελούν οδοδείκτες σωστής πορείας ζωής για όλους τους χριστιανούς.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την συγκίνησή του, διότι ευρίσκετο στον τόπο του μαρτυρίου του Αγίου Νικολάου, ο οποίος τιμάται ιδιαιτέρως στη Βοιωτία, αφού δυο ιστορικά μας Μοναστήρια, η Ιερά Μονή Καμπιών και η Ιερά Μονή Υψηλάντη, είναι αφιερωμένα στη μνήμη του Αγίου, δυο ενοριακοί Ναοί, ο Ναός στο Τάχι Θηβών και ο Ναός στο Ζερίκι Ελικώνα είναι επίσης αφιερωμένοι στη μνήμη του Αγίου, καθώς και το Eκκλησάκι που βρίσκεται στο Εγγλεζονήσι Δροσιάς, ευχαριστώντας για την πρόσκληση τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεο. Και ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα Χρόνια πολλά και ευλογημένα δια πρεσβειών του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις.

Το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στο Ζερίκι Ελικώνα, που εορτάζει τη μνήμη του Αγίου κατά παλαιά παράδοση την 10η Μαΐου. Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και κήρυξε το θείο λόγο προς τους πιστούς.

Επίσης, τον Ιερό Ναό στο Ζερίκι επισκέφθηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Λιβαδειάς, τους μαθητές του οποίου με χαρά υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος, τους μίλησε πατρικά και επικοινώνησε μαζί τους και τους ευχήθηκε υγεία και καλή πρόοδο.

 

Πηγή: Οι φωτογραφίες από τα Βούνενα προέρχονται από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων