02/06/2021 02/06/2021 Τη μνήμη πάντων των εν Βοιωτίᾳ διαλαμψάντων Αγίων τίμησε το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 η Τοπική Εκκλησία της Βοιωτίας στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο των Βοιωτών Αγίων και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου, που βρίσκεται μεταξύ Άρματος και Ελεώνος Θηβών. Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Μαΐου τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ....
02 Ιουνίου, 2021 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2021 - 9:54

Τίμησαν τη Σύναξη των Βοιτωτών Αγίων στον Ελαιώνα Θηβών

Διαδώστε:
Τίμησαν τη Σύναξη των Βοιτωτών Αγίων στον Ελαιώνα Θηβών

Τη μνήμη πάντων των εν Βοιωτίᾳ διαλαμψάντων Αγίων τίμησε το Σάββατο 29 Μαΐου 2021 η Τοπική Εκκλησία της Βοιωτίας στο Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο των Βοιωτών Αγίων και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσσου, που βρίσκεται μεταξύ Άρματος και Ελεώνος Θηβών.

Το απόγευμα της Παρασκευής 28 Μαΐου τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή κληρικών και πιστών της επαρχίας και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν λόγω της πανδημίας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Σιλουανός Πεπονάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου.

Το πρωΐ του Σαββάτου 29 Μαΐου τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στους Βοιωτούς Αγίους που τιμά η Εκκλησία το τελευταίο Σάββατο του Μαΐου.

Στον Ναό είχαν εκτεθεί προς προσκύνηση ιερά λείψανα των Βοιωτών Αγίων, που μεταφέρθηκαν για την εορτή από Ιερές Μονές και Ναούς της επαρχίας.

Την Κυριακή 30 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Μυστήριο της Θ.Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Αραχώβης, όπου στο τέλος τέλεσε το 40/νθήμερο Μνημόσυνο της μακαριστής Βιολέττας Ρέββα.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, στο οποίο περιγράφεται η συνάντηση του Χριστού με την Σαμαρείτιδα στο φρέαρ του Ιακώβ, τονίζοντας το ρόλο της γυναίκας, ο οποίος ήταν υποβαθμισμένος την εποχή εκείνη, αλλά και την αξία που αποδίδει η Εκκλησία στο πρόσωπο της γυναίκα, η οποία είναι ίση με τον άνδρα.

Επίσης, αναφέρθηκε στη μακαριστή Βιολέττα και ευχήθηκε ο Κύριος να αναπαύει την ψυχή της και να δίνει ενίσχυση και παρηγορία στους οικείους της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων