21/07/2020 21/07/2020 Στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Λεονταρίου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ π. Νεκτάριος Τσεκούρας, ο οποίος μίλησε για τον τιμώμενο Προφήτη της Εκκλησίας μας. Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 19 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη...
21 Ιουλίου, 2020 - 20:41
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2020 - 19:50

Τίμησαν τον Προφήτη Ηλία στην Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας

Διαδώστε:
Τίμησαν τον Προφήτη Ηλία στην Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας

Στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Λεονταρίου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος την Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020. Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ π. Νεκτάριος Τσεκούρας, ο οποίος μίλησε για τον τιμώμενο Προφήτη της Εκκλησίας μας.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 19 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην ιστορική Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Παρνασσίδος, όπου χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στο Καθολικό της Ιεράς Μονής. Στο κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Προφήτη Ηλία τονίζοντας τον ζήλο της πίστης του Προφήτη προτρέποντας τους πιστούς να τον μιμηθούν.

Την Κυριακή το πρωί, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Αγίων Πατέρων της Δ΄Οικουμενικής Συνόδου και της Οσίας Μακρίνας, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πλαταιών, με την συμμετοχή πολλών πιστών. Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ευχήθηκε στην Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Μακρίνα για την ονομαστική της εορτή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων