18/08/2021 18/08/2021 Την 18η Αυγούστου η Εκκλησία εορτάζει την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Οσίου Αρσενίου του εν Πάρῳ, ο οποίος υπήρξε Διδάσκαλος και Φωτιστής του Γένους και φορέας της Πατερικής Παράδοσης. Ανήκε στο κίνημα των Κολλυβάδων και έζησε στο Άγιον Όρος και στις Κυκλάδες, συγκεκριμένα στην Φολέγανδρο και στην Πάρο, όπου και κοιμήθηκε το 1877. Τιμώντας...
18 Αυγούστου, 2021 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2021 - 15:14

Τιμήθηκε ο Όσιος Αρσένιος στο Παρεκκλήσιό του στη Θήβα

Διαδώστε:
Τιμήθηκε ο Όσιος Αρσένιος στο Παρεκκλήσιό του στη Θήβα

Την 18η Αυγούστου η Εκκλησία εορτάζει την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Οσίου Αρσενίου του εν Πάρῳ, ο οποίος υπήρξε Διδάσκαλος και Φωτιστής του Γένους και φορέας της Πατερικής Παράδοσης. Ανήκε στο κίνημα των Κολλυβάδων και έζησε στο Άγιον Όρος και στις Κυκλάδες, συγκεκριμένα στην Φολέγανδρο και στην Πάρο, όπου και κοιμήθηκε το 1877.

Τιμώντας την προσφορά του Οσίου Αρσενίου στην Εκκλησία και το Γένος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, το απόγευμα της Τρίτης 17 Αυγούστου 2021 χοροστάτησε στο Εσπερινό, που τελέστηκε στο Παρεκκλήσιο του Οσίου Αρσενίου του εν Πάρῳ, που βρίσκεται στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Νεκταρίου Θηβών, το οποίο οικοδόμησε εκ βάθρων η μακαριστή γερόντισσα Ευφροσύνη, και στον οποίο συμμετείχαν πιστοί της περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων