01/09/2020 01/09/2020 Τη χαρά της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας για τον νεοκαταταχθέντα Άγιο Της, τον γόνο της Βοιωτικής Εκκλησίας που ασκήτεψε στο Άγιον Όρος, Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, εξέφρασε το Σάββατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος από το Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου στο χωριό Μάζι Αλιάρτου. Ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι η Τοπική Εκκλησία θα εορτάσει την...
01 Σεπτεμβρίου, 2020 - 14:36
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2020 - 14:38

H πρώτη γιορτή του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτη στη γενέτειρά του

Διαδώστε:
H πρώτη γιορτή του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτη στη γενέτειρά του

Τη χαρά της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας για τον νεοκαταταχθέντα Άγιο Της, τον γόνο της Βοιωτικής Εκκλησίας που ασκήτεψε στο Άγιον Όρος, Όσιο Εφραίμ τον Κατουνακιώτη, εξέφρασε το Σάββατο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος από το Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Προδρόμου στο χωριό Μάζι Αλιάρτου. Ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι η Τοπική Εκκλησία θα εορτάσει την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου επίσημα τον Όσιο Εφραίμ μετά την αγιοκατάταξή Του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην γενέτειρά του το Αμπελοχώρι Θηβών, καθώς και στην πόλη των Θηβών, όπου έζησε πριν πάει στο Αγιώνυμο Όρος.

Τις εόρτιες εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ τόσο στο Αμπελοχώρι όσο και στη Θήβα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες για τον Όσιο Εφραίμ μετά το πέρας των ακολουθιών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην αφίσα:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων