31/01/2019 31/01/2019 Το πρωί της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Γυμνασίου Οινοφύτων, κατόπιν προσκλήσεως της Διευθύντριας του Σχολείου. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους μαθητές αναφέρθηκε στον Άγιο Βασίλειο, από τον οποίο έχουμε το έθιμο της βασιλόπιτας, και στην πραγματεία του: “Προς τους νέους, πως να ωφελούνται...
31 Ιανουαρίου, 2019 - 22:23

Το Γυμνάσιο Οινοφύτων επισκέφθηκε ο Μητρ. Θηβών

Διαδώστε:
Το Γυμνάσιο Οινοφύτων επισκέφθηκε ο Μητρ. Θηβών

Το πρωί της Πέμπτης 31 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του Γυμνασίου Οινοφύτων, κατόπιν προσκλήσεως της Διευθύντριας του Σχολείου. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς τους μαθητές αναφέρθηκε στον Άγιο Βασίλειο, από τον οποίο έχουμε το έθιμο της βασιλόπιτας, και στην πραγματεία του: “Προς τους νέους, πως να ωφελούνται από τα ελληνικά γράμματα” προτρέποντας τους μαθητές να την διαβάσουν. Και τους είπε τα παραδείγματα με την μέλισσα και την τριανταφυλλιά, που αναφέρει ο Μ. Μασίλειος. Μάλιστα τους τόνισε ότι η μόρφωσή τους δεν περιορίζεται και δεν αφορά μόνο την γνώση, αλλά  αφορά όλη τη διάπλασή τους, το ήθος, την συμπεριφορά τους, την ανθρωπιά τους. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων