17/08/2020 17/08/2020 Το Πάσχα του καλοκαιριού, η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτάστηκε σε όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια το Σάββατο 15 Αυγούστου με αθρόα προσέλευση πιστών, οι οποίοι προσέτρεξαν στους Ιερούς Ναούς κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ στην Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας και μητέρα όλων μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος την παραμονή της...
17 Αυγούστου, 2020 - 15:40
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2020 - 14:34

Το Πάσχα του καλοκαιριού στην Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας

Διαδώστε:
Το Πάσχα του καλοκαιριού στην Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας

Το Πάσχα του καλοκαιριού, η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εορτάστηκε σε όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια το Σάββατο 15 Αυγούστου με αθρόα προσέλευση πιστών, οι οποίοι προσέτρεξαν στους Ιερούς Ναούς κλίνοντας ευλαβικά το γόνυ στην Παναγία Μητέρα του Κυρίου μας και μητέρα όλων μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος την παραμονή της εορτής χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό “Μεγάλης Παναγίας” – Αγίου Δημητρίου της πόλεως των Θηβών, που με λαμπρότητα εορτάζει την Κοίμηση της Παναγίας, με την συμμετοχή πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος συμβούλεψε όλους τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και να προστατεύουν όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή. Φέτος λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας δεν πραγματοποιήθηκε η λιτανεία της Εικόνος της Παναγίας στους δρόμους των Θηβών.

Ανήμερα της εορτής, Σάββατο 15 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στο Ιερό Ησυχαστήριο Μήτηρ του Ηγαπημένου στο Κλειδί, με την συμμετοχή πολλών πιστών. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στην Καθηγουμένη, στις μοναχές και στους πιστούς Χρόνια Πολλά και η Παναγία να τους σκέπει όλους.

Ενώ, την Κυριακή 16 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος λειτούργησε στο κόσμημα των Καμπιών, την Ιερά και Σεβασμία Μονή του Αγίου Νικολάου του εν Βουνένοις στο Διόνυσο, κατά την πανήγυρη της μνήμης των Αγίων αυταδέλφων Φλώρου και Λαύρου, όπου και φυλάσσεται το τίμιο Λείψανο του Αγίου Φλώρου. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα προς τους πιστούς αναφέρθηκε στο Ευαγγέλιο της ημέρας καθώς και στους τιμώμενους Αγίους Φλώρο και Λαύρο.

Ο πανοσ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής π. Νεκτάριος Μήτσου προσέφερε στον Σεβασμιώτατο τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Φλώρου, λέγοντας πως είναι ένα ποιμαντικό δώρο προς τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος έχει κάνει πολλά εγκαίνια Ιερών Ναών και μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε εγκαίνια που πρόκειται να κάνει.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Άγιο Καθηγούμενο, και τους μοναχούς και ευχήθηκε σε όλους οι μεσιτείες της Παναγίας και οι πρεσβείες των Αγίων Μεγαλομαρτύρων Φλώρου και Λαύρου προς τον Κύριο να είναι πολλές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων