15/01/2022 16/01/2022 Με λαμπρότητα εόρτασε η ενορία του Βαθέως της Αυλίδος τον λαοφιλή και θαυματουργό δια των χαριτόβρυτων λειψάνων του τον Πολιούχο του τον Όσιο Ιωάννη τον Καλυβίτη. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτανεία της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου γύρω από τον ιερό ναό. Την κυριώνυμο ημέρα της μνήμης...
15 Ιανουαρίου, 2022 - 15:28
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2022 - 0:14

Tο Βαθύ Αυλίδος τίμησε τον Πολιούχο Όσιο Ιωάννη Καλυβίτη

Διαδώστε:
Tο Βαθύ Αυλίδος τίμησε τον Πολιούχο Όσιο Ιωάννη Καλυβίτη

Με λαμπρότητα εόρτασε η ενορία του Βαθέως της Αυλίδος τον λαοφιλή και θαυματουργό δια των χαριτόβρυτων λειψάνων του τον Πολιούχο του τον Όσιο Ιωάννη τον Καλυβίτη.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η λιτανεία της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου γύρω από τον ιερό ναό.

Την κυριώνυμο ημέρα της μνήμης του Αγίου Ιωάννου Σαββάτο, 15 Ιανουαρίου 2022, στον φερώνυμο και περικαλέστατο ιερό ναό ιερούργησε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Θηβών Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, με συλλειτουργούς τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη Σιλουανό Πεπονάκη Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυροματίου, τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, τους πατέρες της ιεράς μονής, τους ιερείς από την επαρχία Θηβών και την Αθήνα,  καθώς και τον εφημέριο του ιερού ναού Πρωτοπρ Αθανάσιο Γεραμάνη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμ. Σιλουανός Πεπονάκης ο οποίος αναφέρθηκε στον μοναχισμό και στην βιωτή του Οσίου Ιωάννου του Καλυβίτου.

Παρέστησαν ο βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Έλενα Βάκα, η Πρόεδρος του Δημοτικού κ. Δήμητρα Σακελλαράκη, ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Ρήγος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ελευθέριος Λειβαδίτης.

Μετά το πέρας της Θείας Ευχαριστίας, ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του προς τους πιστούς μίλησε για το ασκητικό παράδειγμα του Αγίου, και στην συνεχεία χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον ευσεβή νέο Νεκτάριο Γεραμάνη, υιό του πατρός Αθανασίου και εφημέριου του ιερού ναού.

Επίσης το αναλόγιο διηκόνησε ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού Αγίων Θεοδώρων Θήβας κ. Στάμος Χαρίσης, με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών που πλαισίωσαν τα αναλόγια του ιερού ναού.

Κατά τη διάρκεια της εορτής, τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων