11/09/2023 11/09/2023 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 δυο χειροτονίες κληρικών, ενός Διακόνου και ενός Πρεσβυτέρου. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε ο Διάκονος π. Ανάργυρος Λιβανός, έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου και Διάκονος ο μοναχός π. Θεόδωρος Ευταξίας, υιός του εφημερίου της Άσκρης π. Μιχαήλ Ευταξία. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος...
11 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2023 - 16:41

Χειροτονία Διακόνου και Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Θηβών

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου και Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Θηβών

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 δυο χειροτονίες κληρικών, ενός Διακόνου και ενός Πρεσβυτέρου. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε ο Διάκονος π. Ανάργυρος Λιβανός, έγγαμος και πατέρας ενός τέκνου και Διάκονος ο μοναχός π. Θεόδωρος Ευταξίας, υιός του εφημερίου της Άσκρης π. Μιχαήλ Ευταξία.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, με τη συμμετοχή κληρικών της Μητροπόλεως και πολλών πιστών.

Τη χειροτονία του Πρεσβυτέρου π. Ανάργυρου Λιβανού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος και του Διακόνου π. Θεόδωρου Ευταξία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος.

Στο χειροτονητήριο λόγο του ο π. Ανάργυρος συγκινημένος αναφέρθηκε στον πόθο του που έγινε πραγματικότητα, να διακονήσει ως ιερέας, συναισθανόμενος την πνευματική ευθύνη που αναλαμβάνει. Ευχαρίστησε τον πνευματικό του πατέρα πανοσ. αρχιμ. π. Νεκτάριο Μήτσου, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καμπιών, τους οικείους του και όσους τον έχουν στηρίξει στη ζωή του, ενώ εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες και τον σεβασμό του στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος απευθυνόμενος στον π. Ανάργυρο αναφέρθηκε στη σημασία της χειροτονίας. Τόνισε ότι σύμφωνα με τον Άγιο Γρηγόριο το Θεολόγο ο ιερέας πρέπει να είναι καθαρός και γνήσιος σαν το χρυσάφι και το ασήμι και να μην ηχεί σαν χαλκός. Και συμβούλευσε τον π. Ανάργυρο, όπως δεόμεθα στα  «Ειρηνικά» στη Θεία Λειτουργία, να έχει σε όλη του τη ζωή πίστη, ευλάβεια και φόβο Θεού και του ευχήθηκε καλή ιερατική διακονία.

Ο π. Θεόδωρος στο χειροτονητήριο λόγο του αναφέρθηκε στην επιθυμία, που από μικρός είχε να αφιερωθεί στο Θεό, αναφέροντας ότι στο νου του έχει τον Αρχιδιάκονο και Πρωτομάρτυρα Στέφανο, και ευχαρίστησε για την πατρική του στοργή τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο εκφράζοντας τον σεβασμό και την υιική του αγάπη, επίσης ευχαρίστησε τους γονείς του και όσους του έχουν συμπαρασταθεί μέχρι σήμερα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος απευθυνόμενος στον π. Θεόδωρο και στον π. Ανάργυρο ανέφερε ότι η η ιερωσύνη είναι του Χριστού και δίδεται δια των επισκόπων. Τόνισε ότι το παν είναι η Εκκλησία με κεφαλή της το Χριστό, χωρίς Χριστό δεν υπάρχει Εκκλησία, αναφέροντας ότι θα πρέπει να έχουν υπακοή στην Εκκλησία. Και ευχήθηκε στους δυο νέους κληρικούς καλή διακονία. Απευθυνόμενος στον πατέρα του π. Θεόδωρου, π. Μιχαήλ Ευταξία, ανέφερε ότι ο Θεός τον επισκέφθηκε δυο φορές, μια με την δική του χειροτονία και μια με την χειροτονία του υιού του.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος προεχείρισε  σε σταυροφόρο -οικονόμο και χειροθέτησε πνευματικό τον π. Μιχαήλ Ευταξία.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων