15/02/2021 15/02/2021 Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε δυο χειροτονίες εγγάμων κληρικών, ενός Διακόνου και ενός Πρεσβυτέρου, με τη συμμετοχή μόνο των οικείων των χειροτονούμενων και την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν. Συγκεκριμένα, χειροτόνησε Πρεσβύτερο το Διάκονο π. Άγγελο...
15 Φεβρουαρίου, 2021 - 19:29
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2021 - 19:31

Χειροτονία διακόνου και πρεσβυτέρου στον Αλίαρτο

Διαδώστε:
Χειροτονία διακόνου και πρεσβυτέρου στον Αλίαρτο

Το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αλιάρτου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος τέλεσε δυο χειροτονίες εγγάμων κληρικών, ενός Διακόνου και ενός Πρεσβυτέρου, με τη συμμετοχή μόνο των οικείων των χειροτονούμενων και την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν. Συγκεκριμένα, χειροτόνησε Πρεσβύτερο το Διάκονο π. Άγγελο Κυριάκου και Διάκονο τον π. Γεώργιο Τήντεμαν.

Στο χειροτονητήριο λόγο του ο π. Άγγελος αναφέρθηκε στην ευκαιρία που του έδωσε ο Σεβασμιώτατος να προσφέρει στην Αρωγή και στην Τράπεζα Αγάπης Θηβών διακονώντας τον πονεμένο άνθρωπο και γνώρισε τις δυσκολίες και τις αγωνίες των σημερινών ανθρώπων, ενώ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την πατρική του φροντίδα και αγάπη προς τον ίδιο και την οικογένειά του, ευχαρίστησε τους οικείους του, τον πνευματικό του πατέρα κι όσους του έχουν συμπαρασταθεί στη ζωή του. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον π. Άγγελο ανέφερε ότι στις δύσκολες σημερινές συνθήκες καλείται να κατηχήσει, να αναπαύσει και να παρηγορήσει τις ψυχές των ανθρώπων, που η Εκκλησία του εμπιστεύεται, με πίστη στον Θεό και αγάπη στους ανθρώπους, και του ευχήθηκε καλή ιερατική διακονία.

Ο π. Γεώργιος στο χειροτονητήριο λόγο του αναφέρθηκε στην αγάπη για τον Χριστό που του ενεφύσησαν οι οικείοι του από την παιδική του ηλικία, ενώ αναφέρθηκε με ιδιαίτερη συγκίνηση στον μακαριστό παππού του π. Θωμά Πιπεριά, που μαρτύρησε το 1922 στη Μικρά Ασία μέσα στην Εκκλησία την ώρα της Θείας Λειτουργίας. Και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τον πνευματικό του πατέρα, τους οικείους του και όσους του έχουν συμπαρασταθεί μέχρι σήμερα.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον π. Γεώργιο ανέφερε ότι καλείται από την Εκκλησία να διακονήσει σε δύσκολες συγκυρίες και τόνισε ότι σε όλη την ζωή του θα πρέπει να τον διακατέχει η πίστη, η ευλάβεια και ο φόβος Θεού, και του ευχήθηκε καλή διακονία. Επίσης, ευχήθηκε και στους δύο έγγαμους κληρικούς οι οικογένειές τους να αποτελούν πρότυπο, ώστε να δίνουν το καλό παράδειγμα και στην μεγαλύτερη οικογένεια την Εκκλησία.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου κ. Γεώργιος Στέρπης με τη συνοδεία του.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε στην οικία του στην Αλίαρτο τον σεβάσμιο 87χρονο συναταξιούχο ιερέα π. Παναγιώτη Τσιώλη, ο οποίος μαζί με την πρεσβυτέρα του απέκτησαν μια μεγάλη χριστιανική οικογένεια. Ο π. Παναγιώτης είναι υπερπολύτεκνος με 9 παιδιά και 22 εγγόνια και διηκόνησε στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και συγκεκριμένα στα Βραγγιανά από το 1970- 2015.

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 ο Σεβασμιώτατος συμμετείχε ως δεξιός ψάλτης στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσι του Αγίου Βλασίου Λιβαδειάς, στην οποία λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών συμμετείχαν ελάχιστοι πιστοί.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων