06/03/2020 06/03/2020 Την Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου 2020 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Θηβών τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Σβεντζούρη, καθώς και το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού ιερέως π. Μελετίου Θανάσου, με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος. Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στο στάδιο των αρετών...
06 Μαρτίου, 2020 - 12:56
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2020 - 12:19

Χειροτονία νέου Διακόνου στη Θήβα

Διαδώστε:
Χειροτονία νέου Διακόνου στη Θήβα

Την Κυριακή της Τυρινής 1 Μαρτίου 2020 στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Θηβών τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του κ. Κωνσταντίνου Σβεντζούρη, καθώς και το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού ιερέως π. Μελετίου Θανάσου, με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στο στάδιο των αρετών που ανοίγεται, ενώ απευθυνόμενος στον νέο Διάκονο εστίασε στο μέγα της Ιερωσύνης μυστήριο και του ευχήθηκε καλή διακονία στο έργο της Εκκλησίας. Επίσης, τόνισε ότι μέσα σε αυτή τη χαρά της Εκκλησίας τελούμε και το ετήσιο μνημόσυνο ενός άξιου ιερέως της Τοπικής Εκκλησίας και εκπαιδευτικού, του μακαριστού π. Μελετίου Θανάσου, αναφέροντας ότι ένας κληρικός έφυγε για την ουράνια βασιλεία και ένας νέος κληρικός εισέρχεται στο Θυσιαστήριο του Κυρίου.

Ο νεοεισερχόμενος στον ιερό κλήρο π. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε όλους όσους του στάθηκαν στη ζωή του και ζήτησε τις προσευχές όλων για την διακονία που αναλαμβάνει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων