11/07/2022 11/07/2022 Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας η χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Διακόνου π. Αθανασίου Κώτσου, εγγάμου εκπαιδευτικού. Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος και τέλεσε τη χειροτονία, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, με...
11 Ιουλίου, 2022 - 13:48

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας η χειροτονία εις Πρεσβύτερον του Διακόνου π. Αθανασίου Κώτσου, εγγάμου εκπαιδευτικού.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος και τέλεσε τη χειροτονία, συνιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεωργίου, με την συμμετοχή του πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μητροπόλεως Χαλκίδος πανοσ. αρχιμ. π. Νικοδήμου Ευσταθίου, του Γέροντα του Ιερού Κελίου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Σκήτης Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους ιερομονάχου π. Χρυσοστόμου, με τους οποίους συνδέεται ο χειροτονηθείς, των Ηγουμένων της Ι.Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου παν. αρχιμ. π. Σιλουανού Πεπονάκη και της Ιεράς Μονής Αγίας Σκέπης και Αγίων Αναργύρων π. Νεκταρίου Αυγέρου, του Γεν. Αρχιερατικού Επιτρόπου παν. αρχιμ. π. Γεωργίου Θανάσου και άλλων ιερέων της Μητροπόλεώς μας, καθώς και πολλών πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο αναφέρθηκε εν συντομία στην αποστολή και ευθύνη του ιερέα μέσα στην Εκκλησία, του οποίου πρώτιστο έργο είναι η τέλεση της λογικής θυσίας και η μετάδοση της ευχαριστιακής Χάριτος στο λαό.

Κατόπιν, μίλησε ο π. Αθανάσιος, ο οποίος ανέφερε ότι αναπέμπει ευχαριστίες και δοξολογίες στον Τριαδικό Θεό για την ανάδειξή του στο μέγα της Ιερωσύνης υπούργημα, ανέφερε πως έχει συναίσθηση ότι καλείται να γίνει «Θεού συνεργός», δια του Μυστηρίου της Ιερωσύνης, και υποσχέθηκε να προσφέρει όλες τις δυνάμεις του στη νέα υψηλή διακονία του και ζήτησε τις προσευχές των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων και όλων των παρισταμένων.

Στη συνέχεια μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο που του επέτρεψε να τελέσει τη χειροτονία του Διακόνου π. Αθανασίου, τον οποίο θεωρεί αδελφό του και συνδέεται πνευματικά, απευθυνόμενος στον π. Αθανάσιο τον προέτρεψε να έχει υπακοή στον Επίσκοπό του και να είναι προσηλωμένος στην Αγία Τράπεζα, τελώντας τις ακολουθίες της Εκκλησίας.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος κήρυξε το θείο λόγο προς τους πιστούς.

Μετά το δι’ ευχών ο νέος Πρεσβύτερος μοίρασε το αντίδωρο και δέχτηκε τις ευχές των πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων