21/12/2022 21/12/2022 Το μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων εξέδωσε ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος. “Μόνο ο αληθινός Θεός που έγινε άνθρωπος, ένας από εμάς, κοντινός φιλικός και αγαπητός μας, μπορεί να διαλύσει τη σύγχυση και να διώξει τη ζάλη, την απόγνωση και την αβεβαιότητα της σημερινής ανθρώπινης κατάστασης”, τόνισε μεταξύ άλλων ο...
21 Δεκεμβρίου, 2022 - 20:36
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2022 - 21:55

To Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Θηβών

Διαδώστε:
To Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Θηβών

Το μήνυμά του για την εορτή των Χριστουγέννων εξέδωσε ο Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος. “Μόνο ο αληθινός Θεός που έγινε άνθρωπος, ένας από εμάς, κοντινός φιλικός και αγαπητός μας, μπορεί να διαλύσει τη σύγχυση και να διώξει τη ζάλη, την απόγνωση και την αβεβαιότητα της σημερινής ανθρώπινης κατάστασης”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

“Σήμερα μέσα στον λειτουργικό χρόνο και τη λατρεία της Εκκλησίας μας βιώνουμε και πάλι την ενανθρώπιση του Σωτήρος Χριστού, και ύστερα από τόσους αιώνες ευαγγελισμού και Χριστιανικού κηρύγματος , είμαστε όσο συγχυσμένοι ήταν και οι άνθρωποι πριν τη γέννηση του Χριστού, οι οποίοι είχαν χάσει την πίστη σε αυτά που είχαν θεοποιήσει και λατρέψει και δεν ήξεραν τι άλλο να αναζητήσουν και πού να στραφούν”, είπε ο Σεβασμιώτατος και πρόσθεσε:

“Εμείς δεν χρειάζεται να αναζητήσουμε κάτι άλλο. Μόνο ο αληθινός Θεός που έγινε άνθρωπος, ένας από εμάς, κοντινός φιλικός και αγαπητός μας, μπορεί να διαλύσει τη σύγχυση και να διώξει τη ζάλη, την απόγνωση και την αβεβαιότητα της σημερινής ανθρώπινης κατάστασης”.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος είπε: “Ας τον πλησιάσουμε, λοιπόν, με εμπιστοσύνη και αγάπη, αφού πρώτος Εκείνος μας εμπιστεύθηκε και μας αγάπησε. Ας τον πλησιάσουμε με την επίγνωση ότι δεν έμεινε απόμακρος και αποξενωμένος, άσχετος με τα προβλήματα και τα επίγεια βάσανα, αλλά βρίσκεται δίπλα μας, μαζί μας στην σκληρή μας καθημερινότητα”.

“Ο Χριστός εισχώρησε στην ανθρώπινη ιστορία, αναδέχθηκε όλο το βάρος της αστοχίας μας, όλο τον πόνο και το θάνατο και τα νίκησε. Πού αλλού, λοιπόν, θα στραφούμε; Εκείνος είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή!”, υπογράμμισε.

Παρακάτω το μήνυμα του Μητροπολίτη Θηβών:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων