29/10/2018 29/10/2018 Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα εορτάσθηκε στην Ιεράπετρα της Κρήτης την Κυριακή 28 Οκτωβρίου η εορτή της Αγίας Σκέπης και η εθνική επέτειος του έπους του 1940 . Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας. Στο τέλος...
29 Οκτωβρίου, 2018 - 11:58

Η Ιεράπετρα τιμά τους Ήρωες του ’40

Διαδώστε:
Η Ιεράπετρα τιμά τους Ήρωες του ’40

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα εορτάσθηκε στην Ιεράπετρα της Κρήτης την Κυριακή 28 Οκτωβρίου η εορτή της Αγίας Σκέπης και η εθνική επέτειος του έπους του 1940 .

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας. Στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η Υπεραγία Θεοτόκος και Υπέρμαχος Στρατηγός έπραξε σε άλλους να σκέπει, να φρουρεί και να προστατεύει όλους και το έθνος μας και στους χαλεπούς καιρούς μας.

Ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία, στην οποία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τον Ιερό Κλήρο της πόλεως. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, οι Αντιδήμαρχοι,ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ Νικ. Δασκαλάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας Πλοίαρχος κ. Ιω. Παπαδάκης, οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος κ. Κων/νος Τσαγκαράκης και του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας κ. Νεκτάριος Φρονιμάκης, εκπρόσωπος του 3ου Κ.Ε.Π. Ζήρου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Παναγιώτης Καράμπελας, οι Διευθυντές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών.

Ακολούθως σχηματίσθηκε πομπή προς το Ηρώο της πόλεως, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση «υπέρ των αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων εν τοις ιεροίς του Έθνους ημών αγώσι». Ακολούθησε η κατάθεση των στεφάνων από του εκπροσώπους της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπροσώπου των Μαρτυρικών χωριών του Δήμου Ιεράπετρας και άλλων εκπροσώπων τοπικών φορέων και σωματείων, η τήρηση ενός λεπτού σιγή και ο Εθνικός ύμνος από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας. Στη συνέχεια η κ. Ιωάννα Βουζουνεράκη, Διευθύντρια του 2ου Δημ. Σχολείου, εκφώνησε τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας, αναφερόμενη στα γεγονότα του «ΟΧΙ» των Ελλήνων την 28η Οκτωβρίου 1940 και του ηρωικού έπους που ακολούθησε στα βουνά της Βόρειας Ηπείρου. Τέλος, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση, όπου συμμετείχαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι προσκοπικές ομάδες, οι Εθελοντές Σαμαρείτες και οι Νοσοκόμες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των Εθελοντών Διασωστών Κρήτης (Ε.ΔΙ.Κ.) Ιεράπετρας, σχολές παραδοσιακών χορών οι Αθλητικοί σύλλογοι και της πόλης και η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων