16/10/2018 16/10/2018 Τελέσθηκε την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 στον γεμάτο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο στην συμπλήρωση τριών χρόνων από την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου. Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, Ιεραπύτνης και Σητείας κ....
16 Οκτωβρίου, 2018 - 12:43
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2018 - 13:33

Τριετές μνημόσυνο του αοιδίμου Μητρ. Νεκταρίου στη Νεάπολη Κρήτης

Διαδώστε:
Τριετές μνημόσυνο του αοιδίμου Μητρ. Νεκταρίου στη Νεάπολη Κρήτης

Τελέσθηκε την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 στον γεμάτο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο στην συμπλήρωση τριών χρόνων από την εκδημία του Μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου.

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γερασίμου, Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Ειρηναίου, κληρικών, βουλευτών και εκπροσώπων τοπικών φορέων και αρχών τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος εκφώνησε λόγο στη μνήμη του Μακαριστού κυρού Νεκταρίου, τονίζοντας πως με την αφοσίωση του στην Εκκλησία και τους ανοικτούς ορίζοντες του «σφράγισε» την Ι.Μ.Π.Χ..

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνήμα του Μακαριστού κυρού Νεκταρίου που βρίσκεται πίσω ακριβώς από τον Ναό της Μεγάλης Παναγίας.

Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, παρατέθηκε κέρασμα προς όλους στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων