22/01/2019 22/01/2019 Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, μνήμη του Οσίου Ιωσήφ του Ηγιασμένου του εξ Αζωκεράμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον φερώνυμο Ιερό Ναό στον οικισμό Αζωκέραμο της Ενορίας Κελλαρίων Σητείας, γενέτειρα του αγίου. Στην...
22 Ιανουαρίου, 2019 - 12:42

Πανήγυρις του I. N. Οσίου Ιωσήφ του Ηγιασμένου στη Σητεία

Διαδώστε:
Πανήγυρις του I. N. Οσίου Ιωσήφ του Ηγιασμένου στη Σητεία

Την Τρίτη 22 Ιανουαρίου, μνήμη του Οσίου Ιωσήφ του Ηγιασμένου του εξ Αζωκεράμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον φερώνυμο Ιερό Ναό στον οικισμό Αζωκέραμο της Ενορίας Κελλαρίων Σητείας, γενέτειρα του αγίου.

Στην ομιλία του στο πυκνό εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον βίο του τοπικού αγίου, σημειώνοντας ότι υπήρξε ενάρετο γέννημα θρέμμα του Αζωκεράμου, που συνδέθηκε ως καλογεροπαίδι με την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας της Ακρωτηριανής Τοπλού. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανακομιδή του άφθαρτου ιερού λειψάνου του αγίου Ιωσήφ από ένα ευλαβή κληρικό, κατά τα πρώτα χρόνια της Τουρκοκρατίας, για να διασωθεί στό Γαϊτάνι Ζακύνθου, όπου σήμερα φυλάσσεται εκπέμποντας άρρητη ευωδία, μαρτυρώντας ότι μαζί με την ψυχή αγιάζεται και το σώμα των Αγίων. Τέλος, ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους τους προσερχομένους για να τιμήσουν τη μνήμη του αγίου τήν πρεσβεία καί πλούσια τη χάρη του Οσίου Ιωσήφ του Σαμάκου.
Στην πανήγυρη έλαβαν μέρος Κληρικοί και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Λεωνίδας Τερζή

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων