14/09/2021 14/09/2021 Με την καθιερωμένη ακολουθία του Αγιασμού ξεκίνησε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 το νέο σχολικό έτος στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο ολιγομελές Γυμνάσιο Τουρλωτής Σητείας. Στην ακολουθία του Αγιασμού, που τελέσθηκε στο προαύλιο...
14 Σεπτεμβρίου, 2021 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2021 - 16:50

Αγιασμός νέου σχολικού έτους από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης

Διαδώστε:
Αγιασμός νέου σχολικού έτους από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης

Με την καθιερωμένη ακολουθία του Αγιασμού ξεκίνησε τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 το νέο σχολικό έτος στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο ολιγομελές Γυμνάσιο Τουρλωτής Σητείας. Στην ακολουθία του Αγιασμού, που τελέσθηκε στο προαύλιο του σχολείου παρουσία του Διευθυντή κ. Σάββα Καλέντη και των Καθηγητών του Γυμνασίου Τουρλωτής, συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Εφημέριος της Ενορίας Τουρλωτής Αιδεσιμ. Πρωτ. Νικόλαος Φραγκίδης.

Στο μήνυμα του προς τους εννιά μόλις μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, μετά την ακολουθία του Αγιασμού, ανέφερε τα εξής: «Ξεκινά σήμερα μια νέα σχολική χρονιά, γεμάτη ελπίδα, προσδοκίες, νέους στόχους, δημιουργική διάθεση και αισιοδοξία για το μέλλον. Μετά το απαραίτητο καλοκαιρινό διάλειμμα επιστρέφετε στα θρανία και στο γνώριμο περιβάλλον του σχολείου, για να συνεχίσετε μέσα από τη διδακτική διαδικασία την προσπάθεια απόκτησης του αγαθού της μόρφωσης και της καλλιέργειας αξιών, ιδανικών, τρόπων σκέψης και ήθους ζωής.

Εδώ, στον χώρο του σχολείου συντελείται η πολύπλευρη ανάπτυξή σας και η διάπλασή σας σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες, μέσω της μετάδοσης των αναγκαίων γνώσεων, της καλλιέργειας των δεξιοτήτων σας και του μοιράσματος πολύτιμων εμπειριών.

Σε αυτή τη δημιουργική πορεία σας εμπνέουν και σας καθοδηγούν οι Εκπαιδευτικοί – Καθηγητές σας, που κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, με πολύ ζήλο και πνεύμα αγάπης, θυσίας και προσφοράς επιτελούν το λειτούργημά τους. Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος αναφέρει ότι «ουδέν γαρ ούτω προς διδασκαλίαν επαγωγόν, ως το φιλείν και φιλείσθαι», δηλ. θεωρεί τη σχέση και την αμοιβαία αγάπη που αναπτύσσεται ανάμεσα στο δάσκαλο και στο μαθητή ως τον παιδαγωγικότερο τρόπο αγωγής, διότι αυτή είναι που αγγίζει την καρδιά και το μυαλό. Επίσης σε κάθε βήμα σας έχετε τη συμπαράσταση των γονιών σας, που αγωνίζονται να σας προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας».

Ο Σεβ. τόνισε ότι επέλεξε φέτος να παρευρεθεί στο ολιγομελές Γυμνάσιο Τουρλωτής για να τους ενισχύσει και να τους ενθαρρύνει ώστε να μην απογοητεύονται στην επίπονη και κοπιαστική διαδικασία της μάθησης, διαβεβαιώνοντας τους μαθητές ότι μπορεί να είναι αριθμητικά λίγοι, όμως είναι αμέτρητοι κατά την ρήση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου. Τέλος, ευχήθηκε εγκάρδια σε διδάσκοντες και διδασκομένους καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά με τη βοήθεια, τη χάρη και το φωτισμό του Μεγάλου Παιδαγωγού Χριστού και παρότρυνε τα παιδιά κατά τη νέα διδακτική περίοδο να επιδεικνύουν την απαραίτητη προσοχή τους στην πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας από την πανδημία, η οποία τους στέρησε πολλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων