15/01/2024 15/01/2024 Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μαλλών κ. Εμμανουήλ Μεραμβελλιωτάκη, τέλεσε χθες την ακολουθία του Αγιασμού και ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Τοπικής Κοινότητας, στην κατάμεστη από Μαλλιώτες αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας, Τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, ο Α´ Αντιπρόεδρος...
15 Ιανουαρίου, 2024 - 20:31
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2024 - 19:31

Αγιασμός και κοπή της Βασιλόπιτας στην Τοπική Κοινότητα Μαλλών Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Αγιασμός και κοπή της Βασιλόπιτας στην Τοπική Κοινότητα Μαλλών Ιεράπετρας

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μαλλών κ. Εμμανουήλ Μεραμβελλιωτάκη, τέλεσε χθες την ακολουθία του Αγιασμού και ευλόγησε την Βασιλόπιτα της Τοπικής Κοινότητας, στην κατάμεστη από Μαλλιώτες αίθουσα εκδηλώσεων της Κοινότητας,

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Εμμανουήλ Φραγκούλης, ο Α´ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Λασιθίου κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, η Βουλευτής Λασιθίου κ. Κατερίνα Σπυριδάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Ανδρουλάκης και ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Ιεράπετρας κ. Γιάννης Γουλιδάκης, οι οποίοι και χαιρέτησαν την εκδήλωση με σύντομο χαιρετισμό.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και ευχήθηκε στην νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Μεραμβελλιωτάκη και στα Μέλη κ. Φραγκίσκο Λαμπράκη και κ. Μιχαήλ Στεφανάκη, ευλογημένο από τον καιρούς και χρόνους εν τη ιδία αυτού εξουσία θέμενο Κύριο Ιησού Χριστό το αρξάμενο νέο έτος 2024, γόνιμη και καρποφόρα πενταετία με αγάπη, ειρήνη, υγεία, δημιουργικότητα, συνεργατικότητα και πρόοδο.

Επίσης, υπενθύμισε ότι τα άλλοτε πολυπληθή και σφύζοντα από ζωή χωριά μας, δυστυχώς, έχουν αρχίσει να ερημώνουν και οι μόνοι που έχουν απομείνει να φυλάνε κυριολεκτικά θερμοπύλες είναι ο Ιερέας και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας. Τέλος έκανε έκκληση σε όλους τους Φορείς για συνεργασία, ώστε τα χωριά να ξαναζωντανέψουν και να βρουν την παλιά τους αίγλη με τη συνδρομή και τη συνεργασία όλων μας.

Στην τελετή του Αγιασμού και της ευλόγησης της Βασιλόπιτας έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, οι συνταξ. Εφημέριοι πρωτ. Στυλιανός Μαθιουδάκης, Εφημέριος Μαλλών και Οικονόμος π. Αντώνιος Κανάρης, Εφημέριος Μονής Παναγίας Εξακουστής, ο Εφημέριος Παναγίας Ελεούσης και Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, και ο Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

Παρέστησαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιώργος Κουγιουμουτζάκης, Εμμανουήλ Τζώρτζης και Μιχαήλ Σπυριδάκης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Φραντζεσκάκη, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Χριστού κ. Μιχαήλ Κριτσωτάκης και Ανατολής κ. Βασίλειος Ζαχαρόπουλος, η τέως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαλλών κ. Μαρία Βολυράκη, ο Πρόεδρος των εν Αθήναις Μαλλιωτών κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλλών κ. Στερεός Βενιτουράκης, ο Πρόεδρος του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Μαλλών κ. Νικόλαος Φραγκιαδάκης και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησε πλούσια δεξίωση με κεράσματα και γλυκά που είχαν ετοιμάσει και προσέφεραν οι γνωστές για την νοικοκυροσύνη τους Μαλλιώτισες.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων