29/11/2023 29/11/2023 Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από σύσσωμο τον Ιερό Κλήρο της πόλεως και παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιου Καλαντζάκη, τέλεσε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου την Ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων των πλήρως ανακαινισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων του «Ορφανουδάκειου» Δημοτικού Γηροκομείου Ιεράπετρας. Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος,...
29 Νοεμβρίου, 2023 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2023 - 18:37

Αγιασμός στο ανακαινισμένο κτίριο του Δημοτικού Γηροκομείου Ιεράπετρας από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης 

Διαδώστε:
Αγιασμός στο ανακαινισμένο κτίριο του Δημοτικού Γηροκομείου Ιεράπετρας από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης 

Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από σύσσωμο τον Ιερό Κλήρο της πόλεως και παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιου Καλαντζάκη, τέλεσε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου την Ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων των πλήρως ανακαινισμένων κτιριακών εγκαταστάσεων του «Ορφανουδάκειου» Δημοτικού Γηροκομείου Ιεράπετρας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος, μετά το πέρας της ακολουθίας, ευχαρίστησε εγκάρδια τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιο Καλαντζάκη και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την εξαιρετική συνεργασία που, με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης, απέφερε την εκ βάθρων ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων της προνοιακής δομής, σημειώνοντας ότι πλέον το κτίριο πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων συνανθρώπων, η φροντίδα και η θαλπωρή των οποίων πρέπει πάντοτε να είναι προτεραιότητα όλων.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο και τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την στενή συνεργασία για την εκτέλεση των εργασιών σύμφωνα με την ειδική μελέτη που εκπονήθηκε με δαπάνη της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, σημειώνοντας ότι η δομή θα υπαχθεί στο Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Ιεράπετρας «ΚΟIΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» και αναμένεται ο νέος κανονισμός λειτουργίας της να ψηφισθεί από τη νέα Δημοτική Αρχή.

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία και τη συνέργεια μεταξύ Εκκλησίας, Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σημείωσε ότι το έργο αυτό ήταν χρέος μας προς την τρίτη ηλικία της περιοχής της Ιεράπετρας.

Επίσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας Ιεράπετρας κ. Γεώργιος Αγγελάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις ενέργειες του συλλόγου για την προσωρινή μετεγκατάσταση των ηλικιωμένων, προκειμένου να ανακαινιστεί το κτίριο και να είναι πλήρως νομιμοποιημένη η λειτουργία της δομής.

Παρέστησαν εκτός από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκη και τον Περιφερεάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου κ. Ευάγ. Μπινιχάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ. Χρύσα Χατζημαρκάκη, κ. Εμμ. Βρυγιωνάκης, κ. Κων/νος Αστροπεκάκης, κ. Γεώργιος Ασπραδάκης, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟIΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Mαρία Σακκαδάκη – Mπαχλιτζανάκη κ.α.

 

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων