09/10/2023 09/10/2023 Την Κυριακή Γ´ Λουκά, 8 Οκτωβρίου 2023, εορτή της Οσίας Πελαγίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, όπου στο τέλος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Γεωργίου Ατσαλή, που έφυγε σε μαθητική ηλικία νικημένος...
09 Οκτωβρίου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 09/10/2023 - 16:45

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και 40ήμερο μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ναό της Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και 40ήμερο μνημόσυνο στον Καθεδρικό Ναό της Ιεράπετρας

Την Κυριακή Γ´ Λουκά, 8 Οκτωβρίου 2023, εορτή της Οσίας Πελαγίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, όπου στο τέλος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο ιερό μνημόσυνο του μακαριστού Γεωργίου Ατσαλή, που έφυγε σε μαθητική ηλικία νικημένος από ανίατη ασθένεια.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Κύριος του ουρανού και της γης, ο και νεκρών και ζώντων έχων την εξουσίαν και αναστάς εκ νεκρών, Εκείνος που ανέστησε το νεκρό γιο της χήρας στην Ναΐν στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα, να αναπαύει την αγνή και άδολη ψυχή του μακαριστού Γεωργίου εν Χώρα Ζώντων μετά δικαίων και Αγίων και να παρηγορήσει τους γονείς και τους συγγενείς του με την εξ ύψους δύναμη και παρηγορία.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Εφημέριος της Ενορίας Αγίας Φωτεινής Πανοσιολ. Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων