01/08/2022 01/08/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Ενορίας Ρούσας Εκκλησίας Σητείας την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, Ζ´ Ματθαίου, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε τα τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννου Καρνιαδάκη, πρώην Γραμματέα της Κοινότητας και πατέρα της Δικηγόρου και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου κ....
01 Αυγούστου, 2022 - 21:57
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2022 - 23:03

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου στη Ρούσα Εκκλησία Σητείας

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου στη Ρούσα Εκκλησία Σητείας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίας Τριάδος Ενορίας Ρούσας Εκκλησίας Σητείας την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022, Ζ´ Ματθαίου, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε τα τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ιωάννου Καρνιαδάκη, πρώην Γραμματέα της Κοινότητας και πατέρα της Δικηγόρου και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου κ. Δέσπως Καρνιαδάκη.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο της Ενορίας Οικονόμο π. Μιχαήλ Γαλανάκη.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του άνελυσε το θαύμα θεραπείας των δύο τυφλών και του δαιμονιζομένου κωφάλαλου της ευαγγελικής περικοπής. Ο ιατρός των ψυχών και των σωμάτων μας Κύριος ζητά πίστη από τους τυφλούς, που επίμονα τού ζητούσαν να τους ελεήσει, «Ιησού, υιέ του Δαβίδ, ελέησόν μας». Και Εκείνος έθεσε ως προϋπόθεση την πίστη. Πιστεύετε ότι μπορώ να κάνω αυτό, ρώτησε τους τυφλούς. Και αυτοί ευθέως και ειλικρινά απάντησαν θετικά, γιατί πίστευαν βαθειά και τον αναγνώρισαν ως μόνο θεραπευτή τους. Και τότε ο Θεάνθρωπος τους θεράπευσε «κατά την πίστιν υμών γεννηθήτω υμίν». Ζήτησε όμως να μην διαφημίσουν πουθενά το γεγονός. Αλλά εκείνοι έχοντας δει το φως τους δεν μπορούσαν να υπακούσουν και να κρύψουν την χαρά τους. Μετά θεράπευσε τον δαιμονιζόμενο κωφάλαλο. Τον απάλλαξε από το δαιμόνιο και του χάρισε την ακοή και την ομιλία του, χωρίς να ζητήσει πίστη. Και μίλησε καθαρά και άκουσαν όλοι και θαύμασαν. Μόνο οι υποκριτές Γραμματείς και Φαρισαίοι, που δεν αναγνώριζαν τον Κύριο, έλεγαν ότι στο όνομα του άρχοντα των δαιμονίων θεραπεύει τους ανθρώπους. Η πώρωση και η σκληροκαρδία τους δεν τους άφηνε να δουν καθαρά. Ας παρακαλέσουμε και εμείς τον θεραπευτή των ψυχών και των σωμάτων μας Κύριο να μας χαρίζει πίστη, αγάπη, υπακοή και ταπείνωση. Να αγωνιζόμαστε με έντονη προσευχή να μαλακώνουν οι καρδιές μας και να αναγνωρίζουμε ότι μόνο ο Κύριος μπορεί να θεραπεύσει πραγματικά και ουσιαστικά τις σωματικές και ψυχικές μας ασθένειες, τόνισε ο Σεβασμιώτατος.

Μετά το μνημόσυνο, ο Σεβασμιώτατος ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης, χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο της Ενορίας π. Μιχαήλ Γαλανάκη, αφού μίλησε για την αγάπη και την αφοσίωσή του προς την Εκκλησία τα σαρανταπέντε χρόνια που είναι χειροτονημένος Ιερέας και την προσφορά του στις Ενορίες Έξω Μουλιανών που διακόνησε και Ρούσας Εκκλησίας που συνεχίζει να υπηρετεί με ζήλο και αυταπάρνηση.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Εφημέριος της Ενορίας πρωτ. π. Μιχαήλ Γαλανάκης και ο Ιερολ. Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ εκκλησιάστηκαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων