11/07/2022 11/07/2022 Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, Δ´ Ματθαίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε, κήρυξε και τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Δημητρίου Μπαλοθιάρη (ετήσιο) και Σταύρου Μπατσιώτου (συναπαντήματα) στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Γρα Λυγιά Ιεράπετρας. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, αναλύοντας το θαύμα...
11 Ιουλίου, 2022 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2022 - 21:52

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία Γρα Λυγιάς Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία Γρα Λυγιάς Ιεράπετρας

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022, Δ´ Ματθαίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ιερούργησε, κήρυξε και τέλεσε τα ιερά μνημόσυνα των μακαριστών Δημητρίου Μπαλοθιάρη (ετήσιο) και Σταύρου Μπατσιώτου (συναπαντήματα) στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Γρα Λυγιά Ιεράπετρας.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, αναλύοντας το θαύμα της ιάσεως του παραλυτικού δούλου του εκατόνταρχου από τον Κύριο Ιησού Χριστό. Η βαθειά και απροϋπόθετη πίστη του πονεμένου Ρωμαίου ανώτατου Αξιωματούχου, ότι αρκεί ένας και μόνο απλός λόγος του ιατρού των ψυχών και των σωμάτων μας Ιησού να θεραπεύσει τον δούλο του και η γνήσια αγάπη του προς αυτόν, οδήγησε τον Κύριο όχι μόνο στο να να επιτελέσει το θαύμα, αλλά και να ομολογήσει δημόσια ότι δεν συνάντησε τόσο μεγάλη πίστη σε ολόκληρο τον Ισραήλ. Γιαυτό και δεν ζητά πιστοποιητικά της πίστης του. Πίστη συνδυασμένη με την ταπείνωση και την πεποίθηση ότι ο Κύριος μπορεί να χαρίσει την θεραπεία στο άρρωστο και παραλυτικό παιδί. Ας μην ξεχνάμε ότι, ο Χριστός μάς ευεργετεί όλους ολοπρόθυμα και πλουσιοπάροχα. Μάλιστα, ψάχνει να βρει μέσα μας κάτι καλό για να μας σώσει. Ας έχουμε και εμείς πάντοτε στον νου μας την αγωνία της σωτηρίας του εκατόνταρχου και να επιμελούμαστε την σωτηρία των ψυχών μας, κατέληξε ο Σεβ.

Στη Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο προϊστάμενος της Ενορίας π. Ιωάννης Τράκος και ο Ιερολ. Διάκονος π. Θεμιστοκλής Μπεϊνάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων