17/11/2019 17/11/2019 Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, Θ´ Λουκά, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας και τέλεσε το σαρανταήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Παναγιώτου Σφενδουράκη, Πρωτοδίκη και για πολλά χρόνια συνεργάτης της Εκκλησίας. Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος...
17 Νοεμβρίου, 2019 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2019 - 21:40

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019, Θ´ Λουκά, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας και τέλεσε το σαρανταήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Παναγιώτου Σφενδουράκη, Πρωτοδίκη και για πολλά χρόνια συνεργάτης της Εκκλησίας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο προϊστάμενος του ναού, Αιδεσ. Νικόλαος Παθιάκης και ο Αιδεσ. π. Νικόλαος Σφενδουράκης, Εφημέριος Μυρσίνης και υιός του μακαριστού Παναγιώτου.

 

 

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, αμέσως μετά την ανάγνωση της ευαγγελικής περικοπής, αναφέρθηκε στην άρρωστη ψυχική κατάσταση του άφρωνος πλουσίου, ο οποίος θεωρούσε κέντρο του κόσμου τον εαυτό του, δεν μπορούσε να δει τις ανάγκες του πλησίον, θεωρούσε ότι η κατάσταση του πλούτου θα είναι ατέρμονη και δεν υπολόγισε ότι τον τελευταίο λόγο στη ζωή του τον έχει ο Θεός. Υπογράμμισε ότι η Ορθόδοξη διδασκαλία δεν κατακρίνει τον πλούτο ούτε τον πλούσιο, αλλά την χρήση των υλικών αγαθών και εν γένει το πώς μεταχειριζόμαστε ό,τι μας κάνει να ξεχωρίζομε ως άνθρωποι, όπως είναι η δόξα, η κοινωνική θέση, η γνώση, οι επιστήμες και τα άλλα χαρίσματα του ανθρώπου, σε σχέση με τον συνάνθρωπό μας, αλλά και για την προετοιμασία και καλλιέργεια της ψυχής μας.

 

 

Στη Θεία Λειτουργία συμπροσευχήθηκε πλήθος πιστών από τη Σητεία και το Ηράκλειο, μεταξύ των οποίων και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας κ. Νικόλαος Μεραμβελλιωτάκης και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Αϊλαμάκης, γαμβρός του μακαριστού κ. Παναγιώτη Σφενδουράκη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων