11/08/2019 11/08/2019 Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019, Η´ Κυριακή Ματθαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, ανταποκρινόμενος σε φιλάδελφη πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, προεξήρχε του Αρχιερατικού Συλλειτούργου και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της...
11 Αυγούστου, 2019 - 20:47
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2019 - 20:44

Αρχιερατικό συλλείτουργο στη Σητεία

Διαδώστε:
Αρχιερατικό συλλείτουργο στη Σητεία

Την Κυριακή 11 Αυγούστου 2019, Η´ Κυριακή Ματθαίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων, ανταποκρινόμενος σε φιλάδελφη πρόσκληση του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους, προεξήρχε του Αρχιερατικού Συλλειτούργου και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πόλεως Σητείας.

Ο Σεβ. κ. Κύριλλος καλωσόρισε τον Σεβ. κ. Μύρωνα και τον παρουσίασε στο πυκνό εκκλησίασμα, λέγοντας ότι η παρουσία σήμερα στη Σητεία ενός νέου, μορφωμένου άξιου και εκλεκτού Ιεράρχου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, ενός γόνου της ευάνδρου Κρήτης, που διακονεί στην μακρινή Νέα Ζηλανδία με ιεραποστολικό ζήλο, αγάπη και αυταπάρνηση, αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και ευλογία για την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας και τον ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση και προεξήρχε της Ευχαριστιακής Συνάξεως. Ο Σεβ. κ. Μύρων εξέφρασε τη χαρά του για την έλευσή του στη Σητεία και ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την αγάπη και την ευκαιρία που του δόθηκε να επισκεφθεί την Σητεία και να συμπροσευχηθεί με τον φιλάγιο και φιλογενή λαό της. Στη συνέχεια ερμηνεύοντας την ευαγγελική περικοπή του θαύματος του χορτασμού των πέντε χιλιάδων από τον Κύριο συνέδεσε το θαυμαστό αυτό γεγονός με την ιεραποστολή, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος Κύριος είναι εκείνος που επιτελεί και σήμερα θαύματα στις ψυχές των ανθρώπων που ακούνε το λόγο του, γνωρίζουν την ορθόδοξη διδασκαλία και βαπτίζονται ορθόδοξοι χριστιανοί και ζήτησε από όλους να προσεύχονται για τις πνευματικές και υλικές ανάγκες του ποιμνίου που του εμπιστεύθηκε ο Κύριος.

Πριν την Απόλυση ο Σεβ. κ. Κύριλλος δώρισε στον Σεβ. κ. Μύρωνα ένα αρχιερατικό εγκόλπιο, εις ένδειξη αγάπης και τιμής, με την ευκαιρία της πρώτης επίσημης επισκέψεώς του ως λειτουργός Αρχιερεύς στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, ευχόμενος η Παναγία η Πορταΐτισσα που απεικονίζεται σ᾽ αυτό να είναι η προστάτις, η καταφυγή, η προστασία, η οδηγός και ο ακοίμητος φρουρός του στη μακρινή Νέα Ζηλανδία.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο ιερατικώς Προϊστάμενος της Ενορίας και Αρχιερατικός Επίτροπος Γ´ Αρχιερατικής Περιφέρειας πρωτ. Φιλοκτήμων Αυγουστινάκης και ο συνταξ. Εφημέριος πρωτ. Μιχαήλ Θαλασσινός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων