07/10/2021 07/10/2021 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Tετάρτης 6 Οκτωβρίου 2021 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου και των συν αυτώ 98 Οσίων Θεοφόρων Πατέρων στο ομώνυμο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, στην Ιεράπετρα. Στον Αρχιερατικό Εσπερινό...
07 Οκτωβρίου, 2021 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2021 - 19:09

Αρχιερατικός Εσπερινός Οσίου Ιωάννου Ερημίτου στην Ιεράπετρα

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός Οσίου Ιωάννου Ερημίτου στην Ιεράπετρα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε το απόγευμα της Tετάρτης 6 Οκτωβρίου 2021 ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της μνήμης του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου και των συν αυτώ 98 Οσίων Θεοφόρων Πατέρων στο ομώνυμο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, στην Ιεράπετρα.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε, ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ενώ κατά τη διάρκεια της ακολουθίας τέθηκε προς προσκύνηση των πιστών τμήμα των ιερών λειψάνων του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου.

Στην μεστή και γεμάτη μηνύματα ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην ανέργερση του πανηγυρίζοντος ναού από τον μακαριστό Προκάτοχό του Επίσκοπο Ιεράς και Σητείας κυρό Φιλόθεο Α΄ (Μαζοκοπάκη), ο οποίος υπήρξε Αδελφός της Ιεράς Μονής Γουβερνέτου Χανίων και μετέφερε την τιμή της μνήμης του Οσίου Ιωάννου στην Ανατολική Κρήτη, κομίζοντας ως μόνιμη ευλογία το τεμάχιο από την τίμια Κάρα του αγίου. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο συναξάρι του Οσίου Ιωάννου και των 98 Οσίων συνασκητών του και στους σταθμούς της πορείας τους στην Αίγυπτο, την Κύπρο, την Αττάλεια της Μικράς Ασίας, και τέλος μέσω της Γαύδου στα νότια του Νομού Χανίων, στο σπήλαιο του Αζωγυρέ Σελίνου, αναζητώντας τη μόνωση, την ησυχία και την αμεριμνησία. Όπως τόνισε ο Σεβ. κ. Κύριλλος αφιέρωσαν όλη τη ζωή τους στον Κύριο μας Ιησού Χριστού, που τον θεωρούσαν τον εκατοστό μέλος της συνοδείας τους, και ήταν τόσο ομόψυχοι και αγαπημένοι, ώστε κοιμήθηκαν όλοι μαζί οσιακά όταν όταν ένας κυνηγός τόξευσε τον Όσιο Ιωάννη στο Ακρωτήριο των Χανίων, αποτελώντας οδοδείκτες και υπόδειγμα πίστεως, πνευματικού αγώνα και ασκητικού φρονήματος όλων μας.

Τέλος ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχήθηκε ολόψυχα στο εκκλησίασμα τη χάρη και την ευλογία Οσίου Ιωάννου και των συν αυτώ 98 Οσίων Θεοφόρων Πατέρων. Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Παν/τος Ηγούμενος της Ι. Μονής Καψά Αρχιμ. Μεθόδιος Περάκης, ο Πανοσιολ. Ηγούμενος της Ι. Μονής Φανερωμένης Αρχιμ. Παϊσιος Δερμιτζάκης, οι Αιδ/τοι Αρχιερατικοί Επίτροποι Α΄ και Β΄ Αρχιερ. Περιφ. Πρωτ. Ταρλαντέζος και Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης αντίστοιχα, οι Πανοσιολ/τοι Εφημέριοι της Ενορίας Ι. Κ. Ναού Αγ. Φωτεινής Αρχιμ Πορφύριος Αγγελάκης και Φιλόθεος Δοργιάκης και ο Εφημέριος Ενορίας Επ. Χωρίου π. Στυλιανός Γωνιωτάκης, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι πολλοί Κληρικοί της περιοχής της Ιεράπετρας, καθώς και πολλοί ευσεβείς χριστιανοί, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων