04/06/2023 04/06/2023 Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια και τάξη τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Ιουνίου 2023 ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Πεντηκοστής στον φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της Ενορίας Βασιλικής στην Ιεράπετρα. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο...
04 Ιουνίου, 2023 - 17:46
Τελευταία ενημέρωση: 04/06/2023 - 17:43

Aρχιερατικός Εσπερινός Πεντηκοστής στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Βασιλικής Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Aρχιερατικός Εσπερινός Πεντηκοστής στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Βασιλικής Ιεράπετρας

Με την πρέπουσα ιεροπρέπεια και τάξη τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Ιουνίου 2023 ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Πεντηκοστής στον φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό της Ενορίας Βασιλικής στην Ιεράπετρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στους πιστούς.

Κατά τη σύντομη προσλαλιά του μίλησε για το θείο γεγονός της Πεντηκοστής και της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές και Αποστόλους, αλλά και για το Τριαδικό Δόγμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Επίσης επεξήγησε τον ρόλο του Αγίου Πνεύματος στην ζωή των πιστών και ευχήθηκε ο Παράκλητος να φωτίζει όλους μας και να μας καθαρίζει από κάθε κηλίδα της αμαρτίας.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Ηγούμενος της Μονής Παναγίας Φανερωμένης Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης και ο Εφημέριος της πανηγυρίζουσας Ενορίας ιερομόναχος Τίτος Ματαλλιωτάκης.

Εκκλησιάστηκαν πολλοί πιστοί, μεταξύ των οποίων οι υποψήφιοι Βουλευτές κ. Γιάννης Πλακιωτάκης και κ. Ελένη Βλάσση, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παχείας Άμμου κ. Γιώργος Ραπάνης κ.ά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων