27/08/2021 27/08/2021 Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Φανουρίου στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Παπαγιαννάδων. Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους καθώς και τις δεκάδες φανουρόπιτες, που προσκόμισαν οι πιστοί από την ευρύτερη...
27 Αυγούστου, 2021 - 22:58

Αρχιερατικός Εσπερινός στη Σητεία για την εορτή του Αγίου Φανουρίου

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός στη Σητεία για την εορτή του Αγίου Φανουρίου

Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή του Αγίου Φανουρίου στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο Ιερό Ναό της Ενορίας Παπαγιαννάδων.

Ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον Θείο Λόγο, ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους καθώς και τις δεκάδες φανουρόπιτες, που προσκόμισαν οι πιστοί από την ευρύτερη περιοχή. Στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε με απλό και γλαφυρό λόγο στη θαυμαστή εύρεση της εικόνας του Αγίου Φανουρίου τον 14ο αιώνα μ.Χ. στην Ρόδο, όπου απεικονιζόταν ως νεαρός στρατιώτης, κρατώντας στο δεξιό του χέρι σταυρό, πάνω στον όποιο υπήρχε λαμπάδα αναμμένη και γύρω από την εικόνα τα δώδεκα μαρτύρια του.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην παράδοση της παρασκευής και προσφοράς, προς ευλογία, φανουρόπιτας από τους πιστούς κατά την ημέρα εορτής της μνήμης του αλλά και κάθε φορά, που ο Άγιος μας φανερώνει αυτό που ψάχνουμε. Ευχήθηκε δε στο εκκλησίασμα χρόνια πολλά με τη βοήθεια και τις πρεσβείες του θαυματουργού Αγίου.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού, ο Εφημέριος Λιθινών και Αρχιερατικός Επίτροπος ΣΤ´ Αρχιερατικής Περιφέρειας πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης και οι Εφημέριοι Παπαγιαννάδων-Σκλάβων Μιχαήλ Συντυχάκης και Χανδρά Γεώργιος Μονιός, ενώ παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ενορίτες και άλλοι ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων