26/03/2022 26/03/2022 Η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 τελέσθηκε κατά την τάξη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου. Συμμετείχε ο Ιερός Κλήρος της πόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέη και παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου...
26 Μαρτίου, 2022 - 13:39
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2022 - 13:18

Δοξολογία και εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σητεία

Διαδώστε:
Δοξολογία και εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Σητεία

Η Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 τελέσθηκε κατά την τάξη στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης Σητείας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου.

Συμμετείχε ο Ιερός Κλήρος της πόλεως με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Αμβρόσιο Σκαρβέη και παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γιώργος Ζερβάκης, ο Βουλευτής Λασιθίου κ. Μανώλης Θραψανιώτης, ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης, ο πρόξενος της Τζαμάικα στην Ελλάδα κ. Βασίλειος Αργυρός, και οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, των σχολείων, συλλόγων και σωματείων.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ. Κώστας Λυμπερίου.

Ακολούθως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση «υπέρ αιωνίου μνήμης και αναπαύσεως πάντων των πατέρων και αδελφών ημών, των ηρωικώς αγωνισαμένων και ενδόξως πεσόντων εν τοις ιεροίς του έθνους ημών αγώσι πάλαι τε και επ᾽ εσχάτων» στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην κεντρική πλατεία Σητείας.

Στη συνέχεια έγινε η κατάθεση των στεφάνων από τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Κοινοβουλίου Βουλευτή Λασιθίου κ. Μαν. Θραψανιώτη, τον Δήμαρχο Σητείας κ. Γιώργο Ζερβάκη, τον εκπρόσωπο της Περιφ. Ενότητας Λασιθίου κ. Ιωάννη Ανδρουλάκη, τον Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Λασιθίου Διοικητή της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου Αρχιπλοίαρχο κ. Καλαθάκη, εκπρόσωπο του Διοικητή της 11ης ΜΣΕΠ Ζήρου, τον Διοικητή του Α.Τ. Σητείας κ. Γεώργιο Μάλλιο, τον Λιμενάρχη Σητείας Υποπλοίαρχο κ. Ιωάννη Ψαράκη, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλο Καπετανάκη, τον κ. Βασ. Αργυρό, πρόξενο της Τζαμάικα στην Ελλάδα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σητείας, εκπροσώπους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, των Εθελοντών Διασωστών Ε.Δ.Ε.Α.Κ., του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Σητείας «Ο Μύσσων», του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου, του Συλλόγου Πολυτέκνων Επαρχίας Σητείας, του Συλλόγου Μικρασιατών Ποντίων και Αρμενίων, των ΑΜΕΑ, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, πολιτιστικών και γυμναστικών συλλόγων και σχολών παραδοσιακών χωρών, του Λυκείου Ελληνίδων και τέλος από τους εκπροσώπους του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ., του Ι.Ε.Κ., του 1ου και 2ου Γυμνασίου, του Ειδικού Δημ. Σχολείου, του 1ου 2ου, 3ου και 4ου Δημ. Σχολείου, του ΕΕΚΕΕΚ Σητείας.

Ακολούθησε η τήρηση ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου από τη Δημοτική Φιλαρμονική Σητείας.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα η καθιερωμένη παρέλαση, στην οποία έλαβαν μέρος εκτός από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, των Γυμνασίων, του Σχολείου Β΄ Ευκαιρίας και των Λυκείων, η Δημοτική Φιλαρμονική Σητείας, πολιτιστικοί σύλλογοι και αθλητικά σωματεία, πρόσκοποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εθελόντριες και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ε.Δ.Ε.Α.Κ. Σητείας, το Λύκειο Ελληνίδων-παράρτημα Σητείας και σχολές παραδοσιακών χωρών. Την παρέλαση άνοιξε τιμής ένεκεν, για τον εορτασμό φέτος των εκατό χρόνων από την Μικρασιατική Τραγωδία, ο Σύλλογος Μικρασιατών, Ποντίων και Αρμενίων Σητείας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων