17/04/2023 17/04/2023 Με ιεροπρέπεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας. Προ του Αρχιερατικού Εσπερινού προηγήθηκε η ένδυση του Σεβασμιωτάτου κ. Κυρίλλου στο κέντρο του ναού κάτω...
17 Απριλίου, 2023 - 16:58
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2023 - 16:56

Eσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Eσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας

Με ιεροπρέπεια τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου και με τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας.

Προ του Αρχιερατικού Εσπερινού προηγήθηκε η ένδυση του Σεβασμιωτάτου κ. Κυρίλλου στο κέντρο του ναού κάτω από τον πολυέλαιο, ενώ ο Χορός έψαλε περίτεχνα το Δοξαστικό του Πάσχα «Αναστάσεως ημέρα…» σε αργό μέλος. Η διατεταγμένη ευαγγελική περικοπή και φέτος αναγνώσθηκε σε διάφορες γλώσσες.

Ειδικότερα, το Ευαγγέλιο διαβάστηκε σε επτά γλώσσες, από την Ωραία Πύλη αναγνώσθηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο στην «κοινή» ελληνική γλώσσα, από τον Αιδεσιμολ. Πρωτ. Αθανάσιο Ταρλαντέζο στην λατινική, από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιο Δερμιτζάκη στη γαλλική, από τον Αιδ/το π. Ιωάννη Τράκο στην ιταλική, από τον Οσιολ. Ιερομόναχο π. Τίτο Ματαλλιωτάκη στην αγγλική, από τον κ. Δημήτριο Μιχελάρο στη γερμανική και από τον χορό των Ιεροψαλτών με επικεφαλής τον Πρωτοψάλτη κ. Ιωάννη Αρώνη στην ομηρική γλώσσα (ηρωϊκό εξάμετρο), και τέλος ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς ανέγνωσε και πάλι στην ελληνική γλώσσα του Ευαγγελίου από τον Άμβωνα του ναού.

Μετά το Δοξαστικό των Αποστίχων «Αναστάσεως ημέρα…» έγινε ο καθιερωμένος ασπασμός της αγάπης και η ανταλλαγή του Πασχάλιου χαιρετισμού με τον Ιερό Κλήρο και το εκκλησίασμα προσκύνησε το Ιερό Ευαγγέλιο και έλαβε την ευχή του Σεβασμιωτάτου κ. Κυρίλλου, ο οποίος διένειμε κόκκινα αυγά.

Στην ακολουθία έλαβαν μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Φανερωμένης Πανοσιολ. Αρχιμ. Παΐσιος Δερμιτζάκης και ο Ιερός Κλήρος της περιοχής, ενώ παρέστησαν πολυάριθμοι πιστοί, μεταξύ των οποίων ήταν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης και η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Ακολούθησε πλούσιο κέρασμα στο πάντα φιλόξενο Αρχονταρίκι του ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων