04/01/2020 04/01/2020 Το απόγευμα της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου 2020, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως για την περιοχή της Σητείας. Προηγήθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και συμμετείχαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ...
04 Ιανουαρίου, 2020 - 19:16
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2020 - 19:38

Ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα στη Σητεία (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ευλογήθηκε η Βασιλόπιτα στη Σητεία (ΦΩΤΟ)

Το απόγευμα της Πέμπτης 2 Ιανουαρίου 2020, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα της Ιεράς Μητροπόλεως για την περιοχή της Σητείας.

Προηγήθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος και συμμετείχαν συμπροσευχόμενοι ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ και σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος της Επαρχίας Σητείας.

Στη ομιλία του ο Σεβ. κ. Κύριλλος τόνισε ότι με τη χάρη του Θεού μια καινούργια χρονιά έχει ξεκινήσει και μαζί με τον απολογισμό του περασμένου έτους και τους στόχους για το νέο έτος 2020 όλοι αναλογιζόμαστε τη αξία του χρόνου που κυλά ασταμάτητα και καλούμαστε να τον αξιοποιούμε για τη σωτηρία μας.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους όλους τους Εφημερίους, και ιδιαίτερα τους συνταξιούχους, οι οποίοι με αυταπάρνηση και περισσή αγάπη και ενδιαφέρον για την εκκλησιαστική κοινότητα εξυπηρετούν λειτουργικά και ποιμαντικά τα παραμελημένα από την πολιτεία χωριά μας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ενότητα και την συνοχή της κοινότητας.

Επίσης, στο πρόσωπο του επικεφαλής της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Άγ. Ανδρέας ο Κρήτης» στην πόλη της Σητείας Αιδεσιμολ. Καθηγητή Πρωτ. Νικόλαο Αλεξάκη, ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευχαρίστησε όλους τους Ιεροψάλτες που διακονούν το ιερό αναλόγιο, και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων, ενώ ευχήθηκε στον παριστάμενο Δήμαρχο Σητείας κ. Γεώργιο Ζερβάκη καλή δύναμη στα καθήκοντα που του ανέθεσε ο Σητειακός λαός. Επίσης, αναφερόμανος στο ημερολόγιο του 2020, που είναι αφιερωμένο στους ναούς και τα εκκλησιαστικά μνημεία των Ενοριών Σφάκας και Λάστρου, υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομίας και ευχήθηκε το νέο έτος να είναι για όλους δημιουργικό, ειρηνικό, με περισσότερη αγάπη, καλοσύνη, ομόνοια και αλληλεγγύη, καθώς μέσα στο εκκλησιαστικό σώμα είμαστε αλλήλων μέλη με κεφαλή των Χριστό. Στο τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος μοίρασε την Αγιοβασιλόπιτα και το εγκόλπιο ημερολόγιο της Ι. Μητροπόλεως στους Κληρικούς και σε όλο το εκκλησίασμα, και ευχήθηκε στον καθένα ξεχωριστά.

Ακολούθησε κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα στην αίθουσα του ναού. Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού και στην τελετή της Αγιοβασιλόπιτας συμμετείχαν οι Ηγούμενοι της Μονής Τοπλού και Καψά και οι Εφημέριοι των Ενοριών της Επαρχίας Σητείας, και παρέστησαν ο Δήμαρχος Σητείας κ. Γεώργιος Ζερβάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Νικόλ. Μακρυνάκης, και ευσεβείς χριστιανοί της περιοχής.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων