25/12/2020 25/12/2020 Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη κατάνυξη, εορτάσθηκε την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, όπου φέτος οι καμπάνες σήμαναν στις 6:00 π.μ. για την Ακολουθία του Όρθρου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου...
25 Δεκεμβρίου, 2020 - 21:05
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2020 - 21:13

Γονατιστός παρεκάλεσε ο Μητροπολίτης

Διαδώστε:
Γονατιστός παρεκάλεσε ο Μητροπολίτης

Με λαμπρότητα και ιδιαίτερη κατάνυξη, εορτάσθηκε την Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020, η μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Γεννήσεως του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, όπου φέτος οι καμπάνες σήμαναν στις 6:00 π.μ. για την Ακολουθία του Όρθρου. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας.

Αντί κηρύγματος αναγνώσθηκε η Ποιμαντορική εγκύκλιος του Σεβ. για την εορτή των Χριστουγέννων, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στη διαφορετικότητα και τις ιδιαίτερες συνθήκες εορτασμού των φετινών Χριστουγέννων, σημείωσε, μεταξύ άλλων για το νόημα της «Μητροπόλεως των εορτών», ότι «στην Αγία Γραφή και τους Πατέρες το μυστήριο της θείας Ενανθρωπήσεως χαρακτηρίζεται κένωση και πτώχευση του Θεού. Ο Υιός και Λόγος του Θεού γίνεται «πρωτότοκος εν πολλοίς αδελφοίς» (Ρωμ. 8,29), οικείος και συγγενής σε εμάς, λαμβάνοντας «μορφήν δούλου» (Φιλιπ. 2,7), χωρίς όμως να κουβαλά την προπατορική αμαρτία, για να μας επαναφέρει στο πρωτόκτιστο κάλλος. […] Από τότε η ανθρώπινη φύση παραμένει αδιαίρετη με τη θεία φύση στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Χριστού. Και κάθε φορά που εμείς οι χοϊκοί άνθρωποι κοινωνούμε της τεθεωμένης σαρκός και του Τιμίου Αίματος του Κυρίου μας Ιησού Χριστού ενεργεί μέσα στην ανθρώπινη φύση μας η θεία Χάρη Του, ενωνόμαστε μαζί Του και γινόμαστε Μέλη του Σώματος Του, σύσσωμοι, σύναιμοι, σύμψυχοι, σύμπνοοι Αυτού, αλλά και αλλήλων μέλη». Τέλος, ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε «όλοι να Τον παρακαλέσουμε ταπεινά να απαλλάξει την Πατρίδα μας αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα από τις πρωτόγνωρες τραγικές καταστάσεις που βιώνουμε.

Ας ενσκήψουμε με ταπείνωση, πίστη, αγάπη και προπάντων με ενότητα στο μέγα μυστήριο της συγκαταβάσεώς Του, προκειμένου να πληρωθούν οι καρδιές μας με την ειρήνη, τη χαρά και την ελπίδα της ευεργετικής παρουσίας Του, με την οποία μπορούμε να υπερβούμε τους πειρασμούς, τις δοκιμασίες και τις απογοητεύσεις της ζωής μας και να απαλλαγούμε από τα δεινά της πανδημίας του κορωνοϊού».

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης τέλεσε την ειδική δέηση για την προστασία από την λοιμική νόσο του κορωνοϊού και ανέγνωσε την ειδικώς συνταχθείσα σχετική ευχή, ενώ στο τέλος μοίρασε σε όλο το εκκλησίασμα το αντίδωρο μαζί με τις εγκάρδιες Αρχιερατικές του ευχές. Προς αποφυγήν του συνωστισμού ο ναός παρέμεινε ανοικτός για μία επιπλέον ώρα και αρκετοί πιστοί προσήλθαν για να προσκυνήσουν και να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

 

 

 

 

 

 

 

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και οι Αιδ/τοι Εφημέριοι του ναού Πρωτ. Αθανάσιος Ταρλαντέζος και Πρωτ. Μιχαήλ Τζώρτζης, ενώ ανάμεσα στους συμπροσευχομένους πιστούς παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Ιωάννης Γουλιδάκης, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων