20/06/2021 20/06/2021 Με ξεχωριστή λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Ιουνίου 2021 ο Εσπερινός της εορτής της Πεντηκοστής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος Κεντρίου Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο...
20 Ιουνίου, 2021 - 11:40
Τελευταία ενημέρωση: 20/06/2021 - 11:21

“Η Αγία Τριάδα πρότυπο στις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους”

Διαδώστε:
“Η Αγία Τριάδα πρότυπο στις σχέσεις μας με άλλους ανθρώπους”

Με ξεχωριστή λαμπρότητα τελέσθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 19 Ιουνίου 2021 ο Εσπερινός της εορτής της Πεντηκοστής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό της Αγίας Τριάδος Κεντρίου Ιεράπετρας, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κυρίλλου, ο οποίος ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο υπερφυές γεγονός της επιδημίας του τρίτου Προσώπου της Αγίας Τριάδος, του Παναγίου Πνεύματος, στις κεφαλές των Μαθητών μέσα στο υπερώο των Ιεροσολύμων «εν είδει πυρίνων γλωσσών» κατά την ημέρα της Πεντηκοστής, σημειώνοντας ότι αποτέλεσε την εκπλήρωση του Αναληφθέντος Κυρίου μας ότι θα έλθει ο Παράκλητος και ότι η ημέρα αυτή αποτελεί τη γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας.

Επίσης, υπογράμμισε την ενότητα και την αγαπητική κοινωνία των τριών προσώπων της Αγίας Τριάδος, που πρέπει να έχουμε ως πρότυπο στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους, και ευχήθηκε εγκάρδια το Πανάγιο Πνεύμα να έλθει να σκηνώσει μέσα μας για να έχουμε την ευλογία, τη χάρη και τη δύναμή του.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό έλαβαν μέρος οι Αιδεσ/τοι Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, ιερατικώς Προϊστάμενος του Ι. Ενοριακού Ναού Παναγίας Ελεούσης πόλεως Ιεράπετρας, Πρωτ. Γεώργιος Κανάρης, Εφημέριος Κεντρίου, και Οικονόμος Γεώργιος Μανθαιάκης, Εφημέριος Ενορίας Μεσελέρων, ενώ παρέστησαν πολλοί Ενορίτες, μεταξύ των οποίων ο Δημ. Σύμβουλος κ. Κων/νος Αστροπεκάκης, η Πρόεδρος της «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α.» κ. Μαρία Μπαχλιτζανάκη-Σακαδάκη και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Εμμανουήλ Μακράκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων