20/04/2021 20/04/2021 Στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών (Κυριακή 18 Απριλίου 2021) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος. Στη σύντομη ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας, υπογραμμίζοντας ότι η εξουσία...
20 Απριλίου, 2021 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2021 - 13:05

«Η εξουσία που φέρει κάποιος είναι αφορμή προσφοράς, όχι πηγή δυνάμεως»

Διαδώστε:
«Η εξουσία που φέρει κάποιος είναι αφορμή προσφοράς, όχι πηγή δυνάμεως»

Στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Ιεράπετρας χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών (Κυριακή 18 Απριλίου 2021) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος.

Στη σύντομη ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής της ημέρας, υπογραμμίζοντας ότι η εξουσία και το αξίωμα που φέρει κάποιος δεν είναι πηγή δυνάμεως αλλ’ αφορμή, ευκαιρία και μέσο διακονίας και προσφοράς του εαυτού του στην υπηρεσία των πολλών. Όπως επίσης τόνισε, το παράδειγμα μας το έδωσε ο Ίδιος ο Κύριός μας Ι. Χριστός με το πάθος και τον Σταυρό Του, που αποτελούν την πιο αξιόλογη προσφορά και διακονία προς την ανθρωπότητα, αφού ήταν το «λύτρο» που δόθηκε για την εξαγορά των ανθρώπων από την αιχμαλωσία του διαβόλου και του κακού. Αλλά και η προσωπικότητα της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας που προβάλλεται σήμερα από την Αγία μας Εκκλησία ως πρότυπο μετανοίας και ουσιαστικής μεταστροφής και υπακοής στο θέλημα του Θεού, μας αφυπνίζει από τον πνευματικό λήθαργο μας και μας υπενθυμίζει ότι κανένα αμάρτημα και ανθρώπινο σφάλμα δεν μπορεί να νικήσει την φιλευσπλαγχνία του φιλάνθρωπου Θεού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων