06/01/2021 06/01/2021 Με την πρέπουσα λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εορτάσθηκε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 η εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συνεχίζοντας την παλαιά παράδοση, κατά την εύσημο ημέρα της μεγάλης εορτής των...
06 Ιανουαρίου, 2021 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2021 - 17:27

Η εορτή των Θεοφανείων στην Αγία Αικατερίνη Σητείας

Διαδώστε:
Η εορτή των Θεοφανείων στην Αγία Αικατερίνη Σητείας

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, εορτάσθηκε την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 η εορτή των Θεοφανείων στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, συνεχίζοντας την παλαιά παράδοση, κατά την εύσημο ημέρα της μεγάλης εορτής των Θεοφανείων χοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου, ακολούθως τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και στη συνέχεια ιερούργησε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Αικατερίνης πόλεως Σητείας.

Ο Σεβ. ανέγνωσε τη Συνοδική Εγκύκλιο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης για την εορτή των Θεοφανείων και στο τέλος της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας γονυπετής απέπεμψε δέηση για την προστασία από τη λοιμική νόσο του κορωνοϊού.

Τέλος, ευχήθηκε από καρδιάς χρόνια πολλά σε όλους και ταχύτατα ο Επιφανείς Θεός να απαλλάξει την πατρίδα μας και όλο τον κόσμο από τη μάστιγα του κορωνοϊού, ώστε η ζωή όλων αλλά και η δημόσια λατρεία επιτέλους να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων της Πολιτείας για την προστασία από τον κίνδυνο διάδοσης του κορωνοϊού και σύμφωνα με τις σχετικές Αποφάσεις της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πομπή από τον ναό προς τον λιμένα της πόλεως για τον αγιασμό των υδάτων.

Στις Ακολουθίες του Όρθρου, του Μεγάλου Αγιασμού και στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Αιδ/τος Εφημέριος του Ι. Κ. Ναού Πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης, καθώς και ο Ιεροδ. Τίτος Ματαλλιωτάκης, ενώ παρέστη ο προβλεπόμενος αριθμός πιστών με την τήρηση όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων