01/12/2023 01/12/2023 Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου της Ενορίας Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, τελέστηκε, στις 29 Δεκεμβρίου 2023, στον ομώνυμο ιερό ναό και περιοχή της πόλεως. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο. Ο Ναός είναι κτισμένος επί ερειπίων...
01 Δεκεμβρίου, 2023 - 20:02
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2023 - 19:34

Η εορτή του Αγίου Ανδρέα στον ομώνυμο ιερό ναό της Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ανδρέα στον ομώνυμο ιερό ναό της Ιεράπετρας

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου της Ενορίας Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας, τελέστηκε, στις 29 Δεκεμβρίου 2023, στον ομώνυμο ιερό ναό και περιοχή της πόλεως. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Ο Ναός είναι κτισμένος επί ερειπίων παλαιοχριστιανικής βασιλικής των πρώτων χριστιανικών αιώνων.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε εν συντομία στην κλήση του Πρωτοκλήτου Αποστόλου από τον σαγηνευτή και σωτήρα των ψυχών μας Κύριο Ιησού Χριστό, αλλά και στην αποστολική πορεία και δράση του.

Επίσης, ιδιαίτερη μνεία έκαμε στην εορτάζουσα Πρωτόθρονη Μεγάλη Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως και στο μαρτυρικό Φανάρι, που εορτάζει τη Θρονική γιορτή του.

Τέλος, ευχήθηκε ο μεγάλος εορταζόμενος απόστολος να πρεσβεύει αδιαλείπτως, ώστε όλοι μας να ανακαλύψουμε και να βρούμε τον Μεσσία Χριστό, αλλά και να φροντίσουμε και άλλοι αδελφοί μας να τον γνωρίσουν, όπως έπραξε ο Απόστολος Ανδρέας με τον αυτάδελφό του πρωτοκορυφαίο Απόστολο Πέτρο.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο προϊστάμενος του ιερού Καθεδρικού ναού Αρχιμ. Πορφύριος Αγγελάκης, ο Εφημέριος Γεώργιος Λογκάκης και ο Διάκονος Θεμιστοκλής Μπεϊνάς, ενώ τους ύμνους απέδωσε ο Πρωτοψάλτης και Διευθυντής της Σχολής Μουσικής της Μητροπόλεως κ. Ιωάννης Αρώνης με τους συνεργάτες του και οι ιεροψάλτες του ναού κ.κ. Εμμανουήλ Καραλάκης και Σταύρος Δασκαλάκης.

 

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων