06/05/2021 06/05/2021 Μέσα στην λαμπροφόρο και πανηγυρική ατμόσφαιρα του Πάσχα την Πέμπτη της Διακαινησίμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε στην Ιερά Μονή Παναγίας Μονή Εξακουστής Μαλλών Ιεράπετρας την πανήγυρη της μνήμης του Οσίου Πατρός ημών Χατζη-Ανανίου, η οποία μεταφέρθηκε από την ημέρα της οσιακής κοίμησής του, 22 Απριλίου, που φέτος συνέπεσε μέσα στη...
06 Μαΐου, 2021 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 06/05/2021 - 21:37

Η εορτή του Οσίου Χατζη-Ανανίου στην Μονή Εξακουστής Μαλλών

Διαδώστε:
Η εορτή του Οσίου Χατζη-Ανανίου στην Μονή Εξακουστής Μαλλών

Μέσα στην λαμπροφόρο και πανηγυρική ατμόσφαιρα του Πάσχα την Πέμπτη της Διακαινησίμου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος τέλεσε στην Ιερά Μονή Παναγίας Μονή Εξακουστής Μαλλών Ιεράπετρας την πανήγυρη της μνήμης του Οσίου Πατρός ημών Χατζη-Ανανίου, η οποία μεταφέρθηκε από την ημέρα της οσιακής κοίμησής του, 22 Απριλίου, που φέτος συνέπεσε μέσα στη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, στην Πασχάλια περίοδο.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε. Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θ. Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Οσίου πέριξ του Καθολικού της Μονής και ακολούθως ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε κατάλληλα τον θείο λόγο στο προαύλιο της Μονής, αναφερθείς στη ζωή και σε θαυμαστά γεγονότα από τον βίο του Οσίου Χατζη-Ανανίου, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος ως άγιος στη συνείδηση του ευσεβούς πληρώματος της τοπικής μας Εκκλησίας αλλά και ευρύτερα στην Ανατολική Κρήτη. Ιδιαιτέρα τόνισε τις μοναχικές αρετές που διέκριναν τον Όσιο Χατζη-Ανανία, την υπακοή, την ταπείνωση και τη μετάνοια, τις οποίες κατέλειπε ως παρακαταθήκη στους επιγενόμενους και ευχήθηκε εγκάρδια αυτές να μας καθοδηγούν όλους στους δύσκολους καιρούς μας, για να έχουμε και τη βοήθεια και τις πρεσβείες του προς στον Αναστάντα Κύριο.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης και ο Αιδ/τος Εφημέριος της Μονής π. Αντώνιος Κανάρης, καθώς και ο Διάκονος π. Τίτος Ματαλλιωτάκης, συμπροσευχομένων και άλλων Κληρικών και της Αδελφότητας της Μονής, ενώ παρέστησαν πιστοί της ευρύτερης περιοχής, που προσήλθαν στο μοναστήρι για να τιμήσουν τη μνήμη του τοπικού μας αγίου και κτήτορος της Μονής.

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων